Gemiste cuts voor vrouwen

Er moest flink gereisd worden door de vrouwelijke amateurs voor hun Spaans Open, dat plaatsvond op Tenerife. Uiteindelijk bleek dat geen lonende reis. Alle Nederlandse speelsters misten de cut.

Mayka Hoogeboom kwam nog het dichtst in de buurt van de scheidslijn. De speelster van de Noordwijkse noteerde een eerste ronde in 73 slagen, maar had daarna te veel slagen nodig voor ronde twee: 79. Daarmee eindigde ze op plaats 37. Zeven plaats en een slag verderop was Romy Meekers terug te vinden. Voor haar gold het omgekeerde van Hoogeboom: een matige eerste dag met 79 slagen en een betere tweede dag met een ronde 74. De uitkomst was hetzelfde: te veel slagen om de cut te halen.

Anouk Sohier zal zich ook meer hebben voorgesteld van het toernooi. Het talent van Princenbosch had nog volop perspectief na een eerste ronde in 74 slagen, maar de 82 die ze in de tweede omloop noteerde, boorde meteen alle hoop op het overleven van de cut de grond in. Met twaalf boven par eindigde Sohier op plek 51. Lizzy Peeters zag haar naam terug op plaats 75 na rondjes 86 en 80, terwijl Marloes van de Brink zich terugtrok.

De winst ging uiteindelijk naar een Française: Lilas Pinthier, die in de finale Cayetana Fernandez Garcia-Poggio klopte.