Lars Keunen als trots winnaar tussen toernooidirecteur Allessandro Pia (l) en Sokhna-manager Ali Mohamed Ali (r).
Lars Keunen als trots winnaar tussen toernooidirecteur Allessandro Pia (l) en Sokhna-manager Ali Mohamed Ali (r). (Foto: )

Brabander boekt mooie zege op de Alps Tour

Bingo voor Lars Keunen

Hij heeft er even op moeten wachten, maar Lars Keunen heft zijn eerste overwinning als professional binnen. De Brabander zegevierde in Egypte in het Ein Bay Open, en hij deed dat ook nog eens op indrukwekkende wijze.

Lars Keunen (23) is inmiddels bezig aan zijn derde seizoen als professional. De eerste twee brachten de aimabele Brabander niet echt wat hij ervan had gehoopt. Na een mooie loopbaan bij de amateurs met een aantal prima overwinningen bleek de stap naar het professionele golf aanvankelijk niet te brengen wat hij hoopte. Maar nu viel de puzzel dan eindelijk op zijn plek voor Keunen, die met de winst in het Ein Bay Open ook meteen de grootste cheque uit zijn profbestaan incasseerde: vijfduizend euro.

Maar daarvoor moest Keunen wel aan de bak op de baan van de Sokhna Golfclub bij Suez, inmiddels een vaste pleisterplaats voor de spelers van zowel de Alps Tour als de Pro Golf Tour.

Sterk

Keunen opende daar sterk met een ronde 66, maar moest toen nog wel twee spelers laten voorgaan. Het vervolg van de speler van de Eindhovensche was echter sterk. Waar zijn Franse en Zwitserse rivaal daarna een ronde level par afleverden, dook Keunen opnieuw onder par met een ronde 70.

Bij het ingaan van de derde en laatst ronde deelde hij de tweede met de Portugees Tomas Santos Silva, op een slag achter de leidende Spanjaard Victor Pastor Rufian. Ook die schudde Keunen echter allebei af. De Portugees kwam niet verder dan een ronde 72, terwijl de Spanjaard zichzelf elimineerde met een ronde 76. Maar de Nederlander gooide er nog een 68 uit om uiteindelijk met liefst vier slagen voorsprong te winnen. Keunen noteerde twaalf onder par, Santos Silva en de Engelsman Sam Robinson kwamen tot acht onder.

Keunen, die tot dan niet verder was gekomen dan een tweede plaats, was in de wolken. En hij dacht meteen terug aan de mindere tijden die achter hem lagen. ,,Ik eindigde het vorige seizoen met zes gemiste cuts nadat het begin van het jaar best nog aardig was'', vertelde Keunen. ,,Maar de laatste maanden gaat het gelukkig beter.''

Techniek

Hij heeft ook veel veranderd in zijn techniek, bekende Keunen. ,,Ik heb nog nooit in mijn leven een fade geslagen, maar nu sla ik ze achter elkaar. Ik train nu ook beter en ik ben ervan overtuigd dat als je goed traint de resultaten vanzelf komen.'' Die stelling maakte hij zelf waar met zijn prestatie in Egypte.

Lars Keunen katapulteerde daarmee meteen naar de eerste plek op de Order of Merit, een plek die hij een toernooi later – het Red Sea Little Venice Open – overigens weer kwijt was. Daarin werd Keunen namelijk twintigste, waardoor hij nu op plaats drie staat van de lijst van grootverdieners.

In Egypte presteerde ook Vince van Veen verdienstelijk. Hij werd dertiende met een totaal van twee onder par. Van Veen miste de cut in het tweede toernooi. Davy Porsius eindigde met plus drie op plaats 36. In het Red Sea Little Venice Open werd hij net als Keunen twintigste.

Mike Toorop (+10) en Peter Melching (+13) misten de cut in het Ein Bay Open. Toorop haalde een week later plaats 38 wel zijn eerste cheque van het seizoen binnen. Melching miste ook daar de cut.

Lars Keunen: ,,Ik heb nog nooit in mijn leven een fase geslagen, nu sla ik ze achter elkaar.''