Martijn & Jan Kees

Beste Martijn,

Jouw golfseizoen is alsnog begonnen, maar dat van mij niet. De slepende schouderblessure – jaren geleden te veel curveballs met te weinig warming-up gegooid – en de huiverigheid om naar de fysio te gaan (of naar een chirurg) zijn daar de oorzaak van.

Met andere woorden: 2020 wordt een golfjaar van binnen putten en in de tuin chippen. Dank aan John Woof dus voor zijn oefenartikel in Golfers Magazine.

Toch heb ik onlangs een 74 kunnen noteren op de TPC Scottsdale, de baan van het Waste Management Phoenix Open. In augustus komt een van mijn kleinkinderen terug na een paar jaar in het buitenland te hebben verbleven en hij en ik verheugen ons op zaterdagmiddagen gevuld met sport-op-tv.

Ik heb ook alvast een Playstation voor hem gekocht. Die moest natuurlijk wel worden uitgeprobeerd. Ben nu bijna 68 en ik moet zeggen: het is een soort surrogaat, maar toch leuk. Die 74 in Scottsdale was er overigens een met twee bogeys op par-5’en. Verdraaid nog aan toe! Onze jongens op de Tours scoren lang niet altijd goed op die lange holes – vinden wij vaak – en dan nu dit… Zit dat in onze Hollandse genen? Moet ik mij daar zorgen over maken?

Groet,

Jan Kees

Hi Jan Kees,

Dat het surrogaat leuk kan zijn, bewezen Joost en Wil de afgelopen weken bij herhaling. Het Nederlandse tourduo doet mee aan de 'BMW Indoor Invitational powered by Trackman' wedstrijden, en doen dat bepaald succesvol. De eerste drie wedstrijden leverde twee keer een Nederlandse zege op, eerlijk verdeeld over beide heren. Ook zij vermaakten zich nadrukkelijk met het spelen op het scherm, al neem ik aan dat jij niet voluit staat te swingen, maar vierkantjes en driehoekjes indrukt op de controller. Ik heb vroeger uren zitten kijken naar golf op het beeldscherm, maar werd nooit echt gegrepen door de computerspellen, hoe mooi ze er ook uitzagen.

Nee, doe mij maar het echte werk, en ja, wat ben ik blij dat we inmiddels de baan weer in mogen. De dagen zijn lang, er is voor en na het werk alle ruimte om een paar holes te spelen, en nu is ook de horeca weer beperkt open. Nu alleen nog wennen aan de aangepaste holes. Ik mis het geluid van een bal die ratelend de bodem van de cup raakt toch wel hoor. Of dat nu na vier of vijf slagen op een par gebeurt, maakt mij persoonlijk dan niet eens zoveel uit.

Martijn