Train indoor voor het nieuwe seizoen

Laten we maar eerlijk zijn: het golfseizoen 2020 is voor iedereen uitgelopen op een teleurstelling. Dit was niet wat we wilden, en dit was zeker niet waarvoor we afgelopen winter zo naar hebben uitgekeken. Daarom liever vóóruit kijken, naar het nieuwe seizoen. En je kunt zorgen dat je dan optimaal aan de start staat, door je indoor voor te bereiden.

Natuurlijk is het ook nu allemaal nog lastig. Wat mag er wel, en – vooral – wat mag er niet? Indoor zijn er toch voldoende mogelijkheden om veilig te kunnen trainen. Zeker als je alleen of met een professional aan het werk ben op een simulator. Alle aandacht voor jou en voor je swing. En dat geldt natuurlijk ook voor het slaan in een slagkooi.

Meerdere centra bieden inmiddels uitstekende faciliteiten om alleen of in een klein groepje actief te zijn. En het resultaat zal merkbaar zijn als het voorjaar weer aanbreekt. Handicaps gaan na alle oefening dan vaak fors omlaag.

Steeds meer golfers ontdekken de mogelijkheden van indoorgolf. Voorheen werd daar nog wel eens wat lacherig over gedaan. Golf was immers een buitensport, en hoorde alleen op echt gras te worden gespeeld, onder de blote hemel en tussen bomen en water. En natuurlijk is dat nog altijd de essentie van golf, maar inmiddels blijkt dat indoor spelen in de wintermaanden snel aan populariteit wint.

En waarom niet? De huidige, geavanceerde vormen van kunstgras benaderen de realiteit, en ook greens van kunstgras kunnen wedijveren met het echte werk. En het prettige van indoorgolf is dat de omstandigheden altijd hetzelfde zijn, elke week, elk moment van de dag.

Nog twijfels? Gewoon een keer proberen! Zoek een indoorcentrum op in de buurt en het is vrijwel zeker dat je in het voorjaar de vruchten kunt plukken van de arbeid.