Directeur Friso Bouwgroep Jan Wageman (r) vertelt Foppe de Haan dat er een mooi bedrag is ingezameld voor zijn Foppe Fonds. (Foto Martina Ketelaar)
Directeur Friso Bouwgroep Jan Wageman (r) vertelt Foppe de Haan dat er een mooi bedrag is ingezameld voor zijn Foppe Fonds. (Foto Martina Ketelaar)

Friso-golfdag met aandacht

voor het Foppe Fonds

De Friso Bouwgroep bestaat 75 jaar en vierde dat met een mooie golfdag op De Groen Ster bij Leeuwarden. Die stond niet alleen in het teken van Friso, maar ook van het Foppe Fonds, waarbij Foppe de Haan zelf acte de présence gaf.

Liefst 150 deelnemers waren er deze dag, voornamelijk uit de vastgoedwereld. Na de openingsspeech van Jan Wageman, directeur van Friso Bouwgroep, begon een deel aan hun ronde over achttien holes, terwijl er voor de beginnende golfers een clinic was met de professionals Martin Wedema en Ricardo Lodders. Zij brachten de golfers in spé de grondbeginselen van de sport bij.

Aan het toernooi werd ook deelgenomen door Foppe de Haan. De voormalig coach van natuurlijk SC Heerenveen, maar ook Jong Oranje en Ajax Capetown vestigde de aandacht op zijn Foppe Fonds. Dat zet zich in voor jongeren voor wie sporten niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of omdat hun ouders door financiële omstandigheden hun kind niet kunnen laten sporten. De Haan werd dan ook een cheque met een mooi bedrag aangeboden voor dit prachtige initiatief.

En natuurlijk ging het op De Groene Ster ook nog om de punten en dus de winst. Die ging naar Simon Sprietsma, die liefst 39 stablefordpunten verzamelde. Dennis Dibbits eiste met 36 punten de tweede plaats op, terwijl Mechteld Feijtel met datzelfde aantal derde werd. Het toernooi werd vervolgens afgesloten met een groots diner en muziek.