Martijn & Jan Kees

Hey Martijn,

Het KLM Open – pardon Dutch Open - nadert met rasse schreden. Ben benieuwd wat de 156 mannen half september op Bernardus kunnen. Hoofdgreenkeeper Niall Richardson - overgekomen van The Dutch - wil de heathland course hard en snel maken, met greens die rond de 10.5 op de stimpmeter zijn. Nogmaals, ik ben benieuwd, maar ik hoop wel dat er wat wind staat. Dit soort banen heeft dat gewoon nodig als verdediging.

En het veld?

De week voor het Open wordt op Wentworth het BMW PGA gespeeld. De week na Bernardus staat de Ryder Cup op het programma. Je moet het echter doen met wat je wordt toebedeeld. En met een prijzengeld van een miljoen heb je ook niet veel te eisen. Maar toch. TIG Sports is erin geslaagd de sterke Zuid-Afrikanen Louis Oosthuizen en Garrick Higgo te strikken. Met de Nederlanders en mogelijk spelers die niet in de Ryder Cup spelen, kan het kwalitatief mogelijk meevallen.

Wat verwacht jij? Wordt dit een Dutch Open dat je je nog lang zult herinneren?

Groet,

Jan Kees


Hi Jan Kees,

Of ik me dit Open lang ga herinneren? Dat denk ik wel, al is het natuurlijk afwachten of dat komt door het golf. Louis Oosthuizen (wat waren we dichtbij deelname van de Champion Golfer of the Year op Bernardus!) is een prachtige stilistische golfer, maar niet per se iemand waarvoor het dringen wordt bij de kassa. Om dat te bewerkstelligen heb je iconen nodig, zoals bijvoorbeeld enkele jaren geleden iemand als Tom Watson, of langer geleden Seve in een van zijn laatste bezoeken aan de Europese Tour, maar de kansen op dergelijke namen worden er inderdaad niet groter op.

Er zijn echter andere redenen waarom ik me dit Open hoe dan ook zal herinneren. De eerste keer op een nieuwe baan laat altijd extra indrukken achter. Ook voor ons volgers geldt immers dat we dan niet helemaal op onze routine kunnen leunen en letterlijk onze weg moeten vinden op een ook voor ons nieuwe baan, en dat we het toernooi voor het eerst in bijna twintig jaar geen KLM Open mogen noemen, maar 'Dutch Open' moeten zeggen zal ik ook nog wel een tijdje onthouden.

Maar de voornaamste reden waarom ik me dit Open ga herinneren is zonder meer het feit dát we dit jaar weer een Dutch Open hebben. De afwezigheid duurde maar een jaar, maar ik tel de dagen nu al af.

Wat heb ik ons Open gemist!

Martijn