Daan Huizing had drie dagen lang uitzicht op een uitstekende klassering.
Daan Huizing had drie dagen lang uitzicht op een uitstekende klassering. (Foto: golfsupport.nl/Bert van der Toorn)

Bittere pil voor Daan Huizing

Daan Huizing was nog enige tijd de beste Nederlander in dit Dutch Open, maar moest die eer afstaan aan Darius van Driel. Niettemin was Huizing goed bezig, om op de slotdag een enorme dreun te incasseren en ver weg te zakken. Lars van Meijel won in die laatste ronde juist nog een paar plaatsen.

Geen vuiltje leek er aan de lucht voor Daan Huizing. Stabiel, rustig, en op weg naar een goede klassering. In de eerste ronde deden twee dubbel bogeys weliswaar pijn, maar uiteindelijk was Huizing toch drie dagen lang onder par 71, 68 en 71. En in elke ronde toonde hij wel zijn kwaliteiten, waarmee hij ooit de op één-na-beste amateurspeler van de wereld was.

In de laatste ronde leek de vraag slechts tot hoe hoog Huizing nog zou kunnen klimmen, maar dat liep anders. Een triple bogey op de tweede hole bleek de inleiding tot meer onheil. Met nog een dubbel bogey, twee bogeys en daar tegenover slechts één birdie maakte Huizing helaas een flinke duikeling in het klassement. De score van zes on der par die hij in drie dagen had opgebouwd, was in één rondje verdwenen: level par, nummer 69 in het toernooi, en zonder enige twijfel diep teleurgesteld.

Lars van Meijel

Lars van Meijel eindigde slechts enkele plaatsen hoger, maar de Brabander heeft waarschijnlijk met een ander gevoel Bernardus verlaten. Van Meijel won namelijk nog even twaalf plaatsen door een slotronde in twee onder par. Wisselend was het optreden van Lars van Meijel wel. Eerste en derde ronde boven par (73 en 74) en op het moment dat het echt moest om de cut te halen toverde hij in ronde twee zijn beste resultaat uit de hoge hoed: een ronde 68 met zes birdies en twee bogeys. Uiteindelijk gaat Van Meijel de boeken in als de nummer 58 van dit toernooi.