De golfcourse van Varus is in 25 jaar uitgegroeid tot een pareltje in het Osnabrücker Land.
De golfcourse van Varus is in 25 jaar uitgegroeid tot een pareltje in het Osnabrücker Land.

Varus: golfen op historische grond

Er zijn veel mooie golfbanen, ook in het Duitse Osnabrücker Land. Maar sommige zijn wel heel bijzonder; bijna toverachtig mooi. Golfclub Varus is zo’n magische golfclub. Een bezoek aan Varus is dan ook een onvergetelijke ervaring.

Golfclub Varus ligt in het natuur- en Unesco Geopark, in het noorden van het Wiehengebergte. Dat is iets ten noorden van Osnabrück, op nog geen drie uurtjes rijden vanaf Utrecht. Het is de enige golfbaan waar spelers golfen op een heus historisch slagveld. In het jaar 9 vond hier namelijk de Varusslag plaats.

De baan is het hele jaar door prima te bespelen. Varus beschikt namelijk als een van de weinige golfbanen in Duitsland over een geavanceerd drainagesysteem. Golfers worden elke keer weer aangenaam verrast door de uitstekende onderhoudsconditie en de snelle ondergrond van de baan. Zes greenkeepers verzorgen met moderne machines zorgvuldig en met oog voor de natuur alle delen van het park. Het is dan ook genieten op deze parkachtige landelijke golfbaan.

Die kwaliteit is niet alleen terug te zien in de baan, maar zelfs ook op de driving range. Daar rijden de nieuwste robots rond die niet alleen automatisch golfballen verzamelen, maar zelfs het gras maaien. Dat gaat via GPS.

Na een ronde op de baan – par 72 met liefst vijf kleuren tees voor heren, dames en jeugd – kun je genieten van de Duitse gastvrijheid in het fraaie clubhuis. Dat is een typisch Nedersaksische boerderij uit de achttiende eeuw, die bij de oprichting van de club in 1996 met veel oog voor detail is omgebouwd tot een prachtig clubhuis. Daarin is ook nog eens het café-restaurant Fair Way gevestigd.

Met de nieuwste robots worden niet alleen de ballen op de range verzameld, maar wordt ook nog eens het gras gemaaid.