Thijmen Batens

een klasse apart

De voorjaarswedstrijd viel dit seizoen bijna in het najaar, maar dat maakte Thijmen Batens niets uit. Het talent van de Haagsche toverde drie uitstekende rondjes uit zijn clubs en werd ruimschoots eerste. Bij de dames zegevierde Marit Harryvan.

Op de altijd lastige Stippelberg liet Thijmens Batens het ontwerp van Michiel van der Vaart lijken op een oefenbaantje. Op de eerste dag was dat met een ronde 70 nog niet heel opmerkelijk. Daar zag hij hoe Mike Korver met een ronde 67 de leiding nam. Maar dat was precies de score die Batens in de daaropvolgende twee omlopen op zijn kaart kon noteren. In beide rondjes bleef de 17-jarige zelfs zonder bogeys.

Dat was voldoende om een voorsprong van vijf slagen op te bouwen op Korver en de opstomende Dane Cvetkovic, die er zelfs een slotronde in 65 slagen uitperste. Daarmee nestelden de twee spelers zich samen achter Batens op de tweede plaats.

Bij de dames lagen de scores heel anders. Marit Harryvan won daar met een totaal van tien boven de baan, voor Charlotte Roodenburg en Judith van der Voort, die beide tot veertien boven kwamen.