Sven Maurits trekt met een prachtge inhaalrace de winst in het Nationaal Open naar zich toe.
Sven Maurits trekt met een prachtge inhaalrace de winst in het Nationaal Open naar zich toe. (Foto: golfsupport.nl/Bert van der Toorn)

Sven Maurits triomfeert op De Pan na valse start

Bloedstollend Nationaal Open

Dat Sven Maurits in een bloedvorm steekt, heeft iedereen kunnen zien in het Dutch Open. Maar ook in de aanloop naar dat toernooi liet hij zich al zien. Op De Pan zegevierde Sven Maurits in een bloedstollend Nationaal Open, waarmee hij voor zichzelf de deur openzette naar het Dutch Open.

De triomftocht van Sven Maurits kende overigens wel een valse start. In de eerste negen holes van zijn openingsronde op De Pan liet de golfer uit Meppel behoorlijk wat slagen liggen, waardoor hij uiteindelijk uitkwam op een score van drie boven par. Maar daarna veranderde zo’n beetje alles wat Maurits aanraakte in goud.

Met twee eagles en drie birdies in de tweede ronde gaf Sven Maurits (32) zijn visitekaartje af. Een score van 67 slagen bracht hem meteen een stuk hoger op het leaderboard. Die ontwikkeling trok hij door in de volgende ronden. Een 68 in ronde drie werd gevolgd door een 66 in de slotronde. Daaraan had Maurits overigens maar net voldoende om zich Kiet van der Weele van het lijf te houden. De jonge amateur was minstens zo goed bezig, maar zag hoe Maurits een indrukwekkende inhaalrace uitvoerde. Op de laatste hole was Van der Weele niettemin dichtbij een play-off, maar zijn putt voor eagle miste de hole op luttele centimeters.

Sven Maurits sleepte daardoor de titel binnen én een startbewijs voor het Dutch Open, dat hem uiteindelijk ook een mooi succes zou brengen.

Bij de dames was de strijd een stuk minder spannend. Rosanne Boere was daar simpelweg veel te sterk voor de rest van het veld, dat overigens slechts vier professionals telde, van wie er drie de cut overleefden. Met een totaal van vijf boven de baan hield Boere nummer twee Noa van Beek (negen boven) en de nummers drie Marit Harryvan en Nikki Hofstede (plus elf) ruim achter zich.