Nordin van Tilburg als trotse winnaar van de Robbie van Erven Dorens Trofee, de prijs voor de beste amateurspeler.
Nordin van Tilburg als trotse winnaar van de Robbie van Erven Dorens Trofee, de prijs voor de beste amateurspeler. (Foto: golfsupport.nl/Frank Vuylsteke)

Van Tilburg maakt de stap

Nordin van Tilburg speelde normaal gesproken zijn laatste Dutch Open als amateur. Een volgende editie zal de Brabander aantreden als professional. Op Bernardus slaagde de topamateur er in ieder geval in het weekend te halen.

Nordin van Tilburg (21) is al jaren één van de meest veelbelovende amateurs van Nederland. De vaste kracht van Oranje staat ook al jaren hoog op de wereldranglijst voor amateurs, waar plaats 73 zijn hoogste notering was. Maar Van Tilburg is toe aan de volgende stap. Kort na het Dutch Open wordt het talent uit Ossendrecht professional.

Dat was op Bernardus nog niet het geval, en dus mocht Van Tilburg - als altijd met vader Patrick aan de tas - na de laatste ronde de prijs in ontvangst nemen voor de beste amateurspeler: de Robbie van Erven Dorens Trofee. Die verdiende Van Tilburg dubbel en dwars, ook al verliep het weekend niet zoals hij dat zelf voor ogen had. Op de eerste twee dagen mengde hij zich echter volop in de strijd van de professionals. Nadat hij zijn openingsronde al een slag onder par had afgesloten wist Van Tilburg dat er op dag twee nog iets moest gebeuren om zeker te zijn van het weekend. Met liefst twéé eagles in zijn tweede ronde, naast twee birdies en vier bogeys, dook hij opnieuw onder par en verzekerde zich van een plek in het weekend. Zijn start op zaterdag was prachtig, met birdies op de holes twee, drie en vier voor een totaal van zes onder. Van Tilburg maakte flinke sprongen in de stand, maar helaas was het daarna over. Te veel bogeys, en op de slotdag zelfs dubbel bogeys wierpen de Brabander ver terug naar een totaal van twee boven par en plaats 74.

Spijtig voor Van Tilburg, maar hij heeft veertig holes laten zien wat hij in zijn mars heeft. De belofte voor de toekomst is mooi, nu mag hij die als professional gaan invullen.