Het fraaie en luxe Islantilla Golf Resort is een prachtige uitvalsbasis voor zowel golf als het verkennen van de omgeving.
Het fraaie en luxe Islantilla Golf Resort is een prachtige uitvalsbasis voor zowel golf als het verkennen van de omgeving.

Geniet van Islantilla Golf Resort

Het is nauwelijks voor te stellen, maar de zuidkust van Spanje heeft nog altijd verborgen plekjes. Niet ontdekt door het massatoerisme van de Costa del Sol, maar wel met alle pluspunten van Andalusië. Wanneer je als golfer dát zoekt, kun je uitstekend terecht in het Islantilla Golf Resort.


Nog onbekend met Islantilla? Da’s geen schande, maar het wordt wel hoog tijd daar verandering in te brengen. Islantilla is een klein kustplaatsje aan de Costa de la Luz, het gebied tussen de Costa del Sol en de grens met Portugal, die hier gevormd wordt door de Riu Guadiana. Het plaatsje Ayamonte overziet dat grensgebied, met de grote brug die beide landen verbindt. Ietsje verderop langs de kustlijn ligt Islantilla. Een dorpje dat nog de echte Spaanse sfeer uitademt, maar wel met prachtige brede zandstranden waarop het heerlijk toeven is.

Schilderachtig

Voor de nieuwsgierige golfer zijn er uitstapjes mogelijk naar interessante plaatsen die niet al te ver weg liggen. Zo is Portugal onder handbereik met natuurlijk Faro, maar bij voorbeeld ook het schilderachtige vissersplaatsje Tavira. En in Spanje zelf is een dagje Sevilla absoluut een aanrader. Misschien wel de leukste Spaanse stad met zonder twijfel het allerlekkerste klimaat in onze wintermaanden. Of eigenlijk kennen ze in Sevilla nauwelijks winter, want de temperatuur duikt er zelden onder de twintig graden. Geniet in Sevilla van de prachtige Plaza de España met z’n indrukwekkende tegelmozaïeken, die werden vervaardigd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1928. Of bezoek de fraaie kathedraal van Sevilla, of het geweldige oude centrum met z’n wirwarstraatjes en heerlijke tapasrestaurantjes.
Maar dat is puur voor de liefhebbers. Want het Islantilla Golf Resort heeft zelf uiteraard al genoeg te bieden. Wat te denken van drie golfcourses met elk negen fantastische holes, simpelweg de blauwe, groene en gele course. Stuk voor stuk met een verschillend karakter, maar allemaal uitdagend en fraai aangelegd. De holes van Islantilla slingeren zich door het achterland van Islantilla, midden tussen de lokale flora en fauna, met hoogteverschillen en zelfs kleine ravijnen als natuurlijke hindernissen. Probeer ze allemaal en uw golfkwaliteiten worden zeker getest.

Alle luxe

Het Islantilla Golf Resort zelf is voorzien van alle luxe die de verwende golfer zich maar kan wensen. Het resort ligt op slechts 800 meter van het strand en diverse barretjes en winkeltjes.