Thomas Pieters was in 2015 nog winnaar van het Open op de Kennemer.
Thomas Pieters was in 2015 nog winnaar van het Open op de Kennemer. (Foto: golfsupport.nl)

Ook Pieters en Grace naar Bernardus

In de aanloop naar het Dutch Open heeft toernooidirecteur Daan Slooter nog een aantal topspelers kunnen toevoegen aan het deelnemersveld. Zo komen ook Thomas Pieters en Brandon Grace naar Bernardus. Pieters won al eens het Open op De Kennemer.

Thomas Pieters (29) geeft natuurlijk zeker wat extra’s aan het Dutch Open. De Belg is een wereldtopper, die vier keer won op de European Tour en in 2016 deel uitmaakte van Team Europe in de Rydercup op Hazeltine. Europa verloor daar weliswaar, maar Pieters vestigde wel een nieuw puntenrecord voor een rookie. Hij bracht liefst vier punten binnen voor Europa.

Bij Nederlandse volgers ligt de overwinning op de Kennemer nog vers in het geheugen. De nog jonge Pieters was daar op indrukwekkende wijze de beste. Dat was precies twee weken nadat hij in Tsjechië zijn eerste zege boekte. Voor Pieters is het Dutch Open altijd een soort thuistoernooi, vertelde de Belg regelmatig. Zeker als dat in het zuiden van het land wordt gespeeld. Met Bernardus wordt Pieters dus op zijn wenken bediend. Hij traint bovendien regelmatig op Bernardus en kent de baan inmiddels goed. 

Mooie aanvulling

Ook Branden Grace is een mooie aanvulling op het veld. De Zuid-Afrikaan, landgenoot dus van publiekstrekker Louis Oosthuizen, won al negen keer op de European Tour, waarvan de eerste vier in één seizoen. En Grace heeft nog een bijzonder feit op zijn naam staan. Hij is de enige speler die ooit een score onder de 63 behaalde in een Major. In The Open van 2017 leverde hij een kaart in met een score van 62.

Verder is Johannes Veerman, de man met het Nederlandse én Amerikaanse paspoort, een mooie naam, net als het talent Matthias Schmidt, de voormalige nummer één van de wereld bij de amateurs.

Als het om Nederland gaat, hebben we naast het eerder geïntroduceerde vijftal Besseling, Luiten, Van Driel, Van Meijel en Huizing nog een aardige inbreng. Ralph Miller en Rowin Caron zijn ook toegevoegd, terwijl amateur Lars van der Vight zelf zijn startbewijs verdiende in het Brabants Open.

En dan is er natuurlijk nog het toernooi zelf, waarvan nog steeds niet voor de volle honderd procent vaststaat dat het doorgaat. Slooter meldde eerder dat de organisatie de huidige maatregelen nog goed moest bestuderen. ,,Op basis van recente gesprekken tussen organisator TIG Sports, de gemeente Vught en de veiligheidsregio Brabant-Noord is het vertrouwen groot dat het event door kan gaan binnen de geldende corona wetgeving. Op dit moment worden de plannen hiervoor verder uitgewerkt.’’