Den Dunnen wint Dutch Amateur

Anne-Sterre den Dunnen heeft het Dutch Amateur Championship op haar naam geschreven. De speelster van Houtrak slaagde erin op de slotdag de concurrentie voor te blijven.

De basis voor haar overwinning legden Anne-Sterre den Dunnen in haar eerste twee ronden op de Eindhovensche. Daarin speelde ze voortreffelijk en maakte ze bijzonder weinig foutjes. In de eerste omloop was ze zelfs zonder bogeys en noteerde ze vier onder par. In de tweede ronde waren er vijf birdies en een eagle tegen twee bogeys en had ze zelfs nog een slag minder nodig dan een dag eerder. Met een totaal van negen onder par was de voorsprong riant.

Toch had Den Dunnen die marge uiteindelijk wel nodig. De derde en vierde ronde verliepen aanmerkelijk minder goed. Met een 75 in ronde drie leverde ze wel in, maar bleef er nog voldoende voorsprong over. Maar de slotronde was ook niet haar beste. Sterker, dat was haar minste optreden van het kampioenschap. Met bogeys en zelfs een dubbel bogey gaf ze de concurrentie het gevoel dat er iets te halen viel. In de laatste drie holes rechtte ze echter de rug, maakte geen fouten meer en trok zo de overwinning over de streep.

Met een totaal van één onder par hield ze twee slagen over op de Spaanse Claudia Lara Miravitlles en Danique Stokmans, die de tweede plaats deelden.