Benjamin Reuter pakt eerste grote titel

Benjamin Reuter heeft zijn eerste grote titel bij de heren te pakken. Het talent hield zich als beste staande – soms letterlijk – op de winderige Noordwijkse en veroverde zo de winst in het Nederlands kampioenschap strokeplay.

Reuter dankte zijn titel vooral aan een formidabele tweede ronde in een toernooi dat door regen, storm en onweer werd ingekort tot 54 holes. Reuter ging rond in 67 slagen en noteerde onder andere twee eagles, op de eerste en de elfde.

Mede daardoor was zijn voorsprong riant, maar in de slotronde gaf Reuter toch nog bijna alles uit handen. De omstandigheden waren opnieuw moeilijk en met een ronde 78 leverde Reuter veel in. Bob van der Voort ontpopte zich als zijn voornaamste rivaal. De twee gingen nek aan nek de laatste holes in, waar foutjes uiteindelijk de beslissing forceerden. Reuter maakte nog een bogey op de zestiende, waar Van der Voort een birdie noteerde. Hij moest echter bogeys incasseren op zeventien en achttien en zag zo zijn titelkansen vervliegen.

Voor Reuter was de winst in het NK meteen voorlopig zijn laatste optreden op eigen bodem. Hij is inmiddels vertrokken naar de Verenigde Staten waar hij de komende jaren studeert en speelt aan de universiteit van Georgia Tech.