Afbeelding

Rory reageert frustratie af

Rory McIlroy is als golfer behoorlijk door de wol geverfd. Maakte veel mee, zowel hoogtepunten als dieptepunten. Meestal heeft de Noord-Ier zijn emoties daarbij wel behoorlijk onder controle, maar soms valt het masker even af. We herinneren ons allemaal nog wel de diep teleurgestelde McIlroy die na het verlies in de Ryder Cup tranen met tuiten huilde voor de camera.

Maar juist áchter de camera gaat het nog weleens mis bij ‘Roars’. Dat bleek ook weer in het DP World Championship, de grote finale van de - toen nog - European Tour in Dubai. McIlroy kent die baan op z’n duimpje, kan de holes – zoals hij het zelf zei – blind spelen. Dat was ook lang te zien, want na drie dagen ging McIlroy met veertien slagen onder par aan de leiding, terwijl hij zich tot dan ook nog wat flinke fouten had kunnen permitteren op met name de zeventiende en de achttiende hole.

Op de slotdag ging het echter mis. De voormalig beste golfers van de wereld eindigde met drie bogeys in zijn laatste vier holes en vergooide daarmee al zijn kansen op de winst, die uiteindelijk bij Collin Morikawa belandde. Dat viel niet helemaal goed bij Rory, die buiten het oog van de camera’s zijn frustratie afreageerde op zijn polo en het kledingstuk echt aan flarden scheurde. En dát werd dan weer wel in beeld gevangen op het moment dat een ogenschijnlijk weer enigszins gekalmeerde Rory een blik werpt op zijn telefoon. Wellicht rolde daar net een appje binnen van Nike: of hij iets rustiger wilde doen met hun kleding…