Talenten mogen proeven

Het format van het Big Green Egg Open kent een heel bijzonder aspect, waarmee wordt gewerkt aan een mooie toekomst voor het damesgolf. Op de laatste twee van de vier speeldagen krijgen namelijk dertig talenten de kans op de Rosendaelsche te proeven aan spelen op het hoogste niveau.

Via deze zogenaamde ‘Players Experience’ spelen die talenten namelijk mee in de flights met de beste speelsters van Europa. Zo kunnen zij zich meten met topgolfsters en ervaren hoe zij zich staande kunnen houden en wat er nodig is om de top te bereiken. Het is een format dat in vrijwel geen enkele andere sport mogelijk is, maar het handicapsysteem wel in golf.

Kansen bieden aan eigen talent is een van de belangrijke redenen voor de NGF om het toernooi, in samenwerking met Golf Team Holland, te organiseren. ,,We hebben ambities met onze talenten’’, stelt NGF-directeur Jeroen Stevens. ,,We geven ze een duwtje in de rug met de deelname aan een toernooi op topniveau. Bovendien hopen we met het Big Green Egg Open meer vrouwen te bewegen om te gaan golfen. Zo’n 32 procent van de Nederlandse golfers is vrouw en dit percentage kan wat ons betreft nog flink omhoog. Dit is van belang voor een gezonde leeftijdsopbouw en een betere balans in diversiteit en man- vrouwverdeling. Daar ligt voor ons een uitdaging.’’