Het sfeervolle complex van Artland Golfclub, met nu ook voldoende mogelijkheden tot overnachten.
Het sfeervolle complex van Artland Golfclub, met nu ook voldoende mogelijkheden tot overnachten.

Golfen – Genieten – Overnachten

Golfclub Artland ligt met z’n achttien holes midden in het prachtige landschap ten zuid van het Duitse Ankum. Omgeven door oude bomen, glooiende heuvels, meertjes en vijvers wordt het golfen in Anklum-Westerholte een sportbelevenis van bijzonder gehalte.

De golfbaan is het hele jaar met zomergreens bespeelbaar en biedt op een gebied van liefst 65 hectare een course met een heel gevarieerd ontwerp. Daarvoor tekende de Fin Tony Ristola zo’n dertig jaar geleden. De mix van eenvoudige en moeilijke, korte en lange, brede en smalle holes met talrijke bunkers en waterhindernissen levert voor elke golfer steeds weer nieuwe uitdagingen op.

Daarnaast kann de golfer genieten van een zalige rust. Geen doorgaande wegen in de buurt, geen lawaai van auto’s. En dat op een baan die zich perfect in het landschap heeft gevormd. Het meenemen van honden is op Artland overigens nadrukkelijk toegestaan.

De club beschikt over een driving range met overdekte afslagplaatsen, een putting green, pitching green en meerdere oefenbunkers. Golfpro Falko Venth biedt moderne trainingsmogelijkheden om het golfspel tot een belevenis te maken: moderne cursussen, jeugdtrainingen, individuele lessen en teamtrainingen. Daarnaast richt het aanbod zich ook op de nieuwe golfers, met lessen die moeten leiden tot baanpermissie. Bij Artland kann iedereen zich prettig voelen.

Culinair

Naast de sportieve uitdagingen komen ook de liefhebbers van culinair avontuur niet te kort. In het nieuwe restaurant Giersfeld 23 kann zowel de golfspeler als de niet-golfende bezoeker terecht, zowel binnen als op het nieuw aangelegde terras. Graag verzorgen wij ook bruiloften, familiefeesten of evenementen.

Na een uitgebreide periode van verbouwen beschikt Artland nu ook over de mogelijkheid tot overnachten in het Vierseitenhof. Daarin zijn drie appartementen gemaakt voor twee tot vier personen. De twee kleinere appartementen beschikken beide over een woon/slaapkamer van ongeveer 35 vierkante meter inclusief keuken en badkamer met douche. Hier heeft de gast een heerlijk uitzicht over het watertje bij hole tien en elf en de omliggende bossen.

Appartement

Het grotere appartement beschikt over een keuken met twee zitplaatsen, een woon- en eetkamer met een comfortabele uittrekbare sofa (160x200 centimeter) en televisie, plus een grote slaapkamer met tweepersoonsbed (180x200 centimeter) en een badkamer met douche. Alles bij elkaar is dit appartement 65 vierkante meter groot. Hier kan men vanuit de woonkamer en de keuken genieten van een prachtig uitzicht over de golfbaan en de omliggende natuur. Vanuit de slaapkamer kan men de driving range zien.

Bijzonder is ook het omgebouwde herenhuis, waar groepen tot veertien personen kunnen overnachten.

Wie liever overnacht in een camper, kann ook terecht. De parkeerplaats van Artland beschikt over twintig ingerichte plekken voor campers. Hier overnac hat je midden in de natuur en geniet je volop van de stilte van het bos.

Het is daarom in elk opzicht de moeite Artland Golfclub en het restaurant Giersfeld 23 in Ankum-Westerholte eens te bezoeken.De