Darius van Driel in actie in het Porsche European Open, dat hem voor de tweede keer in zijn loopbaan een tweede plaats opleverde.
Darius van Driel in actie in het Porsche European Open, dat hem voor de tweede keer in zijn loopbaan een tweede plaats opleverde. (Foto: golfsupport.nl)

Nederlander stijgt flink na tweede plaats in Hamburg

Van Driel doet goede zaken

Darius van Driel was opnieuw dicht bij een overwinning op de European Tour. De Leidschendammer legde twee jaar geleden in België al eens beslag op een tweede plaats, en deed dat nu weer in Duitsland. In het Porsche European Open hoefde hij alleen Marcus Armitage voor zich te dulden.

De gevolgen van die tweede plaats waren ook nu weer heel prettig voor Van Driel. In het Belgian Knock Out leverde het zilver hem destijds ongeveer een ton op, die meer dan welkom was. Dit keer verliet Van Driel de Green Eagle Golf Course bij Hamburg met een cheque van ruim zeventig mille in de binnenzak. Dat had meer kunnen zijn, want de Nederlander moest zijn plek en dus ook het prijzengeld delen met Matthew Southgate, Edoardo Molinari en Thomas Detry.

Niettemin deed Van Driel natuurlijk goede zaken, zeker op de ranking van de Race to Dubai. Vorig jaar telde het belang daarvan minder omdat er vanwege de Covid-19 pandemie toch geen promotie of degradatie mogelijk was, maar dat vangnet is er dit seizoen niet meer en dus is het zaak dat Van Driel op eigen kracht zijn kaart voor volgend seizoen veiligstelt. Dan is het lekker als je in één keer niet alleen zeventig mille kunt bijschrijven, maar ook nog eens bijna 133 punten voor de ranking. Van Driel denderde daarmee meteen de top zeventig binnen, en staat as we speak op plaats 84, nadat hij de cut miste op het Scandinavische feestje van Henrik en Annika Stenson.

Ingekort

Had er in Hamburg nog meer ingezeten voor Darius van Driel? Misschien. Op de veertiende sloeg hij zijn bal in het water, en dat is een dure fout als je in de race bent voor de winst. Maar tegen Marcus Armitage leek op die derde en laatste dag van het vanwege Covid-problemen ingekorte evenement in Hamburg geen kruid gewassen. De Engelsman produceerde zes birdies en een eagle, voor hij op de zestiende zijn eerste bogey noteerde. Met een totaal van acht onder par en twee slagen voorsprong op Van Driel en zijn andere achtervolgers pakte Armitage zijn eerste zege op de European Tour. En dat is een moment dat voor Darius van Driel ook steeds dichterbij lijkt te komen.