De adembenemend mooie dertiende hole van de PGA Catalunya Stadium Course.
De adembenemend mooie dertiende hole van de PGA Catalunya Stadium Course. (Foto Steve Carr)

Twee fantastische courses, twee luxe hotels, geweldige faciliteiten

PGA Catalunya: alles wat je wenst

Je voelt het al wanneer je vanaf de snelweg A2 de afslag neemt naar PGA Catalunya: dit is iets bijzonders. De ludieke putting green op de kleine rotonde en het prachtige gezicht op de Tour Course langs de lange oprijlaan bevestigen dat gevoel, net als alles wat je daarna tegenkomt. En terecht. PGA Catalunya, aan de Spaanse Costa Brava, is één van de beste golfcourses op het Europese vasteland.

Dennis van Leuwen ondervond het recent nog aan den lijve. Bij een bezoekje aan PGA Catalunya was de man van Golfarrangementje.nl ook zelf weer verbaasd over de kwaliteit die hij aantrof. ,,Natuurlijk, je weet dat alles top is. Maar toch. Zelfs met de huidige droogte in Spanje waren de courses echt in geweldige conditie. Echt een plezier om te spelen’’, erkende Van Leuwen.

Begrijpelijk, want de baan bij het iets meer in het binnenland gelegen Girona heeft een grote staat van dienst opgebouwd. Niet voor niets wordt hier zeer geregeld het Spaans Open gespeeld, waarbij vele topspelers van de DP World Tour zich de tanden stukbijten op de course die zich door het heuvelachtige land slingert. Fantastische fairways, uniek goede greens en een prachtige layout kenmerken PGA Catalunya.

Daarbij is wel een onderscheid tussen de twee banen die het complex rijk is: de Stadium Course en de Tour Course. Waar je zou verwachten dat die laatste dan de baan is waar de Europese top regelmatig neerstrijkt, is dat opvallend genoeg de Stadium Course. Vanaf de allereerste afslag – flink downhill voor de fairway afbuigt naar links – weet je dat je te maken hebt met een baan waar je echt je beste spel moet spelen.

Wat te denken van de elfde? Een par 3, maar wel eentje om je vingers bij af te likken. Het gaat hier flink naar beneden, naar een green op een schiereiland. Uitdagend én prachtig. Net als de dertiende trouwens, de signature hole van PGA Catalunya. De hole en het uitzicht op de bergen zijn adembenemend mooi.

Vriendelijk

De Tour Course biedt dezelfde kwaliteit, maar wel een iets vriendelijker layout. Mooie holes, hoogteverschillen, uitzichten, maar allemaal net een tikje makkelijker te spelen. Ideaal voor wie de Stadium Course wat te lastig vindt, maar wel wil genieten van al het moois dat PGA Catalunya te bieden heeft. En de combinatie van Stadium en Tour is natuurlijk perfect voor elke golfliefhebber.

De kwaliteit van de courses vind je ook terug in andere aspecten van het complex, dat naast golf ook een nieuwe en prachtige spa biedt, plus twee hotels. Het meest luxueuze is het 5-sterren Camiral, met geweldige faciliteiten en dito kamers. Op 1 september wordt daarnaast LAVIDA Hotel weer heropend na een ingrijpende renovatie. Daarmee is opgeschaald van drie sterren naar vier sterren. ,,LAVIDA is ideaal voor groepen en reizen met de professional’’, stelt Van Leuwen. ,,Het is kleinschalig, telt vijftig kamers, maar het niveau is heel hoog.’’

Voor de golfer is er nog meer te beleven dan alleen de twee courses. Ook de oefenfaciliteiten zijn top. De Golfhub van PGA biedt alles wat je nodig hebt, inclusief een prachtige range met een aantal Toptracers. De chipping green van PGA Catalunya is fameus, en daarnaast is er nog een grote putting green. Kortom: werkelijk álles wat je als verwende golfer kan wensen.

Golfarrangementje.nl heeft voor de periode van september tot en met november een mooie aanbieding voor PGA Catalunya.