Wil Besseling speelde een uitstekende slotronde in Ras al Khaimah. (Foto Golfsupport)
Wil Besseling speelde een uitstekende slotronde in Ras al Khaimah. (Foto Golfsupport)

Wil Besseling zet turbo aan in laatste ronde op Al Hamra

Nog even warmdraaien

Eigenlijk is er in topsport helemaal geen tijd voor warmdraaien. Je moet er doorgaans immers meteen staan. Toch kun je de verrichtingen van de Nederlanders in de eerste toernooien op de DP World Tour nog wel onder die noemer rangschikken.

Natuurlijk is de ranking van de Race to Dubai op dit prille moment in het seizoen nog heel prematuur. Toch biedt de lijst een bijzondere aanblik. Meest opvallende: géén Joost Luiten nog. De Bleiswijker worstelt met zijn spel en kreeg dat in de eerste twee toernooien niet op de rails, terwijl hij ook nog eens aangaf dat de baan van The Emirates niet bepaald zíj´n baan is. Die ligt hem, vertelde Luiten, gewoon niet. Hoe dan ook, beide keren miste Luiten de cut, waarna hij besloot een trainingsstage in te lassen. Vandaar dat hij nog wacht op zijn eerste punten van het seizoen.

Wil Besseling liep die ook mis in de beide lucratieve events van de Rolex Series. Twee keer miste de Noord-Hollander de cut. Maar drie keer was scheepsrecht. In het Ras al Khaimah Championship was het wel raak. Beetje wisselvallig nog, dat wel. Want Besseling liet twee keer een gemiddelde ronde volgen door een uitstekende. Met name in de vierde ronde liet de West-Fries weer zien waarom hij de laatste twee seizoen zo goed speelt. De turbo ging er even op bij Besseling, die een kaart inleverde met zes birdies zonder een enkele bogey. Met een totaal van negen onder par en plaats 34 heeft Besseling zeker vertrouwen getankt voor de komende weken.

Verrassend

Daan Huizing is enigszins verrassend de beste Nederlander op de Race to Dubai. Dat dankt hij aan zijn resultaat in Abu Dhabi, waar na een paar hectische dagen Huizing toch het weekend haalde. Daarover vertelt hij zelf op deze pagina meer. De weken daarna lukte het Huizing even niet, maar hij weet wel dat hij op de goede weg is.

Darius van Driel en Lars van Meijel sluiten vooralsnog de rij in de Race to Dubai. Zij namen alleen wat punten mee van het Joburg Open, maar konden daar dit jaar nog niets aan toevoegen. Van Meijel kwam daarna niet meer in actie, Van Driel miste de cut in Dubai en Ras al Khaimah.