Daan Huizing: ,,Opeens zat ik om half twee ’s nachts in een testlocatie vlakbij de luchthaven van Dubai.''
Daan Huizing: ,,Opeens zat ik om half twee ’s nachts in een testlocatie vlakbij de luchthaven van Dubai.'' (Foto: golfsupport.nl)

Gekke week voor Daan Huizing

Daan Huizing was één van de Nederlanders die uitkwam in het Abu Dhabi HSBC Championship, het eerste toernooi van dit seizoen op de DP World Tour. Dat lijkt de normaalste zaak van de wereld, maar dat was het zeker niet. Daan Huizing vertelt over één van de gekste weken uit zijn loopbaan, waarin hij geheel onverwacht nog mocht opdraven in dat toernooi.

,,Ik kreeg in de nacht van woensdag op donderdag net na middernacht een belletje van toernooidircteur Miguel Vidaor. Waar ben je, vroeg hij. ‘In Dubai’, antwoordde ik. Gelukkig was ik daar al tien dagen om te trainen. Die woensdagavond stond ik om acht uur nog te beuken in de gym in Dubai. Ik stond niet zo hoog op de lijst van reserves en had de hoop om te spelen in Abu Dhabi al opgegeven. Ik was moe, en verlangde naar een rustdag. Maar daar kwam niets van.

In het toernooi hadden ze te maken met flink wat afzeggingen op het laatste moment door positieve gevallen van Covid. Daardoor was er last minute nog een plekje voor me. Om in Abu Dhabi te komen moest ik eerst een Covid-test doen. En dus zat ik opeens om half twee ’s nachts in een testlocatie vlakbij de luchthaven van Dubai, was ik om twee uur terug in het hotel voor een kort slaapje, even wat spullen te pakken voor vier dagen en vertrok ik om negen uur in de ochtend naar Abu Dhabi.

Vermoeid

Ik had de golfcourse nooit eerder gezien, had tijdens mijn trainingskamp alleen een paar keer geputt en mijn lijf was vermoeid van de zware training in de voorgaande dagen. Maar dat was allemaal snel vergeten. Doe het gewoon maar! Gelukkig voelde ik me snel prettig en speelde ik vanaf het begin goed. Met wat hulp van de lokale junior Austin met handicap plus 2, die mijn tas droeg, haalde ik het weekend. Met de harde wind van vrijdag was het zwaar in de baan en ik haalde de cut met plus drie. Ondanks alles was het een prettige bonus om punten te halen in één van de grootste toernooien van het seizoen.

In het weekend speelde ik fijn. Niet geweldig, maar goed genoeg om een fatsoenlijke score te maken. Slechts twee bogeys op zaterdag en zonder bogeys op zondag. Tot de laatste hole dan. Daar kostte een fout me een echt goede klassering.

Maar het was een geweldige ervaring tussen enkele van de beste spelers ter wereld te spelen. Je moet je in zo’n omgeving prettig gaan voelen, en dat gevoel had ik zeker. Het was een goede week op een prettige golfcourse en in een heerlijk hotel. De tijd vloog, en uiteindelijk ben ik vooral dankbaar dat ik deze kans kreeg. En ik was er best blij mee dat ik ondanks het gebrek aan een echte voorbereiding me snel kon aanpassen en uiteindelijk fatsoenlijk spel op de baan kon brengen. Dat geeft me het vertrouwen dat ik met mijn team aan de juiste dingen werk en dat motiveert natuurlijk om op deze manier door te gaan.’’