Verdienstelijk debuut Stan Kraai

Natuurlijk kwam Stan Kraai al eens eerder in actie op het hoogste niveau van de DP World Tour. Drie keer al startte hij in het Dutch Open. Zonder succes. Maar dat succes was er wel bij zijn debuut op de Challenge Tour. In Spanje eindigde hij als dertiende.

Stan Kraai was een aangename surprise in het Challenge de España. In het snikhete Andalucia deed de Brabander vanaf de eerste dag goed mee op de Real Club de Golf Novo Sancti Petri. Niet in zijn openingsronde, waarin hij nog werd geplaagd door een overschot aan bogeys ten opzichte van de birdies die hij mocht noteren. Met plus vier zocht Kraai het clubhuis op, zonder twijfel met het voornemen het een dag later beter te doen.

Dat lukte. De twee bogeys op zijn kaart werden dit keer ruim gecompenseerd door de vijf birdies die Kraai maakte. Sterker nog, de twee slagen die hij inleverde, kwamen op de zeventiende en de achttiende, waarmee de speler van de Eindhovensche dus voor die tijd op een foutloze vijf onder was voor de dag. Hoe dan ook was het ruim voldoende om de cut te halen. Die lag op niet minder dan zeven boven par, en daar bleef Kraai dus ruim boven.

In het weekend boekte Kraai op zaterdag nog een slag winst en kon hij nog een paar plaatsjes stijgen. Op de zondag van zijn 24e verjaardag had hij zichzelf ongetwijfeld graag een mooi cadeau gedaan, maar dat zat er niet helemaal in. Met drie birdies en drie bogeys klasseerde Kraai zichzelf op de dertiende plaats. Dat betekende een verdienstelijk debuut en een rechtvaardiging van de wildcard die hij kreeg als gevolg van het houden van de B-NL Challenge vorig jaar op The Dutch.

Kraai was met zijn totaal van level par ook de beste Nederlander in Cadíz. Lars van Meijel volgde op twee slagen op plaats 24. Robbie van West en Nordin van Tilburg misten de cut.