Darius van Driel: ,,Paar slechte swings op het verkeerde moment.’’ (Foto Golfsupport.nl)
Darius van Driel: ,,Paar slechte swings op het verkeerde moment.’’ (Foto Golfsupport.nl)

Twee dubbels breken Van Driel op

De druiven waren behoorlijk zuur voor Darius van Driel. Vorig jaar nog de revelatie van het Dutch Open, nu op Bernardus veroordeeld tot een rol in de marge. Van Driel was er in het weekeinde niet bij, en dat kwam hard aan.

De kaart van darius van Driel vertelt natuurlijk niet het hele verhaal van zijn twee rondjes op Bernardus, maar geeft wel een indicatie. De pijn zat hem vooral in de start van de laatste negen in de tweede ronde. Twee dubbel bogeys, vier slagen inleveren. Die klap kwam de man uit Leidschendam simpelweg niet meer te boven.

Nog geen jaar geleden eindigde Darius van Driel op een meer dan uitstekende vierde plaats in Cromvoirt. Dat schept verwachtingen, en daar kon de Zuid-Hollander niet aan voldoen. Op de eerste dag lukte dat nog wel, want met een score van twee onder par zette hij zichzelf prima op om de eerste missie te volbrengen. Maar plus vier op dag twee was simpelweg te veel.

,,Het was niet best’’, erkende Van Driel. ,,Ik heb een paar missers geslagen, heb geen putt geholed. Eigenlijk was het vanaf mijn tiende hole best slecht. En dan weet je dat je de laatste holes een beetje moet pushen om de cut te halen, maar ook dat lukte niet echt. En dan kosten die twee dubbels mij in principe het toernooi.’’

Een echte verklaring had Van Driel niet. ,,Ik werk momenteel alleen aan iets in mijn swing, en dat loopt op dat moment gewoon niet goed. Dan loop je tegen zoiets aan. Het was echt een gevalletje van een paar slechte swings op het verkeerde moment.’’