Wil Besseling: ,,Je wilt je in je eigen Open graag laten zien.’’ (Foto Golfsupport.nl)
Wil Besseling: ,,Je wilt je in je eigen Open graag laten zien.’’ (Foto Golfsupport.nl)

Wil Besseling weer vroeg thuis

Wil Besseling miste voor de tweede keer op rij de cut in het Dutch Open, en dat is een vreemde gewaarwording voor de man die in het verleden juist steevast excelleerde in het eigen Open.

Drie jaar geleden op The International was Wil Besseling zelfs nog verreweg de beste Nederlander met een knappe zevende plaats. Maar vorig jaar bekeek hij het weekend thuis in West-Friesland, en dat gebeurde dit jaar opnieuw.

Een tweede ronde die niet verliep zoals gewenst, deed Wil Besseling uiteindelijk de das om. Na de 71 van de eerste dag volgde nu een 75. Drie slagen te veel om de cut te halen. ,,Terwijl ik die tweede dag eigenlijk wel beter speelde dan een dag eerder’’, vond Wil Besseling zelf. ,,Ik kwam alleen niet heel dicht bij de vlag, de birdies vielen niet makkelijk. Door de wind was het een moeilijke dag, maar ik speelde wel beter, voelde me beter. Dat bracht alleen niet het resultaat waarop ik hoopte.’’

Na een birdie op de zestiende stond Besseling level par voor het toernooi. Een birdie op de achttiende zou hem het weekend inloodsen, maar het liep anders na een verrassende bogey op de zeventiende. ,,Die birdie op zestien was goed, het ijzer op zeventien slecht. Op de achttiende moest ik er daardoor voor gaan en dan liep dan niet goed af.’’ Besseling belandde vanaf de tee in de bunker, moest een eagle maken en forceerde zijn tweede schot. Dat eindigde in het water, waarmee het over en uit was.

,,Jammer dat het hier dan niet lukt’’, vond Besseling. ,,Je wilt je in je eigen Open graag laten zien, meedoen en liefst een hoge notering pakken. Dan moet je die tweede dag niet over par maken, en dat is helaas wel gebeurd.’’