Indoorgolf, het fijne alternatief

Wat hebben we een geweldig golfseizoen achter de rug! De zomer van 2022 gaat de boeken in als een heerlijke. Veel zon, veel warmte, prachtige dagen en ondanks de hitte doorgaans toch golfbanen die er pico bello bijlagen. Het was genieten. Maar dat genieten kan ook in de winter. Nee, daarvoor moet je liever niet naar buiten. Indoorgolf heeft zich inmiddels opgeworpen als een fijn alternatief.

En waarom ook niet? Niemand houdt ervan op een waterkoude dag met verkleumde handen een club vast te houden op een driving range waar een ijskoude wind doorheen giert. Natuurlijk kun je dan wel een balletje slaan, maar het is eerder bezigheidstherapie dan gericht trainen en voorbereiden op het volgende golfseizoen.

De professionals van de DP World Tour hebben al eens het voorbeeld gegeven. Zij speelden tijdens het coronaseizoen 2020 een spectaculaire indoor-competitie. Op verschillende locaties door heel Europa bonden de topspelers de strijd aan door op een simulator dezelfde baan te spelen. Zo speelden ze liefst zes events, waarbij Wil Besseling bijvoorbeeld zegevierde op de virtuele banen van Eichenried en Wentworth. Natuurlijk was dat geen voorpaginanieuws, maar dat ook de Europese toppers indoorgolf serieus benaderen, zegt genoeg over de mogelijkheden.

Meerdere centra bieden inmiddels uitstekende faciliteiten om alleen of in een klein groepje actief te zijn. En het resultaat zal merkbaar zijn als het voorjaar weer aanbreekt. Handicaps gaan na alle oefening dan vaak fors omlaag.

Steeds meer golfers ontdekken de mogelijkheden van indoorgolf. Voorheen werd daar nog wel eens wat lacherig over gedaan. Golf was immers een buitensport, en hoorde alleen op echt gras te worden gespeeld, onder de blote hemel en tussen bomen en water. En natuurlijk is dat nog altijd de essentie van golf, maar inmiddels blijkt dat indoor spelen in de wintermaanden snel aan populariteit wint. 

En waarom niet? De huidige, geavanceerde vormen van kunstgras benaderen de realiteit, en ook greens van kunstgras kunnen wedijveren met het echte werk. En het prettige van indoorgolf is dat de omstandigheden altijd hetzelfde zijn, elke week, elk moment van de dag.

Nog twijfels? Gewoon een keer proberen! Zoek een indoorcentrum op in de buurt en het is vrijwel zeker dat je in het voorjaar de vruchten kunt plukken van de arbeid.