Daan Huizing: kansen op meer birdies in laatste ronde.
Daan Huizing: kansen op meer birdies in laatste ronde. (Foto: golfsupport.nl)

Middenmoot voor Huizing en Luiten

De ene middenmoot is de andere niet. Daan Huizing was niet helemaal tevreden over zijn optreden in de Czech Masters, waar Joost Luiten misschien toch met enige voldoening terugkijkt op zijn rentree op het hoogste niveau.

In het vanwege overvloedige regenval op zaterdag tot 54 holes teruggebrachte evenement vonden we na drie ronden Daan Huizing terug op plaats 33. Waar het overleven van de cut enige tijd geleden nog voor wat opgewektheid had gezorgd bij Huizing, heeft de man uit Soest inmiddels wel de lat wat hoger gelegd. En dus was Huizing niet helemaal tevreden met zijn klassering en prestatie, ondanks elf birdies en een score van zeven onder de baan. ,,Op de laatste dag brengen we drie onder binnen, waar dat eigenlijk echt wel zeven onder had moeten zijn. Ik gaf mezelf echt veel goede kansen, maar pakte er te weinig’’, aldus Huizing.

Een sprong op de ranglijst had Huizing inderdaad goed uitgekomen, met name in de strijd om de punten voor de ranking. Daar wil hij nu nog niet te veel mee bezig zijn, maar elke euro is natuurlijk meegenomen. Niettemin is het duidelijk dat Huizing op het hoogste niveau steeds beter in zijn vel zit.

Dat geldt zeker ook weer voor Joost Luiten, die na maanden afwezigheid zijn rentree maakte. Die terugkeer vierde hij meteen maar met een eagle op de eerste de beste hole. ,,Niet de moeilijkste par-5’’, geeft Luiten lachend toe. ,,Maar die eagle gaf me wel meteen een boost. Ik stond sowieso heel ontspannen op de baan, had rust in mijn hoofd, precies waarnaar ik op zoek was. Mijn spel was prima, zoals ik vaker heb gezegd, golfen verleer ik niet zomaar als ik een paar weken geen club aanraak.’’

Op donderdag en vrijdag speelde hij solide, concludeerde Luiten. ,,Niet heel bijzonder, maar voldoende om met 71-70 de cut te halen. Zaterdag was een dag van uren hangen op de golfbaan en de tijd doden. Het regende hard en de baan stond blank. De Tour hoopte dat er gespeeld kon worden, maar uiteindelijk werd de derde ronde volledig geannuleerd. Zondag speelde ik mijn beste golf van de week. Ik maak 69 (-3), maar het had zomaar min vijf of min zes kunnen zijn met wat meer geluk op de greens. Dat goede spel geeft vertrouwen voor de komende weken en het belangrijkste is dat ik die ontspannenheid op de baan blijf houden.’’

Wil Besseling was de derde Nederlander in Tsjechië, maar de Noord-Hollander miste bij zijn rentree na een zomerbreak de cut. De winst ging naar de Duitser Maximilian Kieffer, die daarmee in toernooi nummer 249 zijn eerste zege boekte.