Oefening: De Zonnegroet.Foto's: Ralph Reniers
Oefening: De Zonnegroet.Foto's: Ralph Reniers

Terug in balans met golfyoga

De aankomende winterperiode brengt grote kansen met zich mee. Waar je ook start en welke golfdoelen je ook ambieert, ik wens voor al mijn lezers dat je de kansen kunt benutten.

Een mooie ontwikkeling die bij vele actieve golfers nog voor het grijpen ligt, is het trainen van twee effectieve oefeningen: de Turkish Get Up en de Zonnegroet. Het zijn de bouwstenen voor een sterk flexibel golflichaam. Als je het mij vraagt, zouden deze twee oefeningen in geen enkel golftrainingsschema mogen ontbreken. Stuur mij vooral een DM via instagram @lp.golf.performance of email info@lpgolfperformance.nl want ik ben super benieuwd: heb jij deze oefeningen al eens gedaan? Doe je deze vaak en op welke manieren ondersteunen ze jouw golf performance? 

Wanneer de volledige bewegingen (nog) niet toegankelijk voor je zijn, ga dan aan de slag met het oefenen van een modificatie. Wat ook superslim is, is om te focussen op één onderdeel van de beweging per keer. Deze twee oefeningen uitvoeren in een moeiteloze krachtige flow vraagt zeker de nodige aandacht, tijd, en training. Ook als je deze oefeningen al eerder hebt gedaan ben ik ervan overtuigd dat extra training gericht op de ademhaling, spierspanning, en uitvoering je naar het volgende niveau zal brengen. Een andere optie is om een progressie toe te voegen die de beweging uitdagender maakt. De Turkish Get Up raad ik aan voor de golfer die blessurevrij is, al meerdere jaren trainingservaring heeft en uiteraard voor degene die onder professionele begeleiding trainen. 

Is yoga dan een goede training voor golfers? Absoluut, mits het niet het enige type training is dat je doet. Ook krachttraining, TPI, stabiliteit en foamrollen behoren tot de routine. Dat gezegd hebbende, kun je balans, flexibiliteit en effectieve spieractivatie verbeteren door regelmatig aan yoga te doen. Een zonnegroet zoals deze brengt de wervelkolom en het centrale zenuwstelsel terug in balans. Golfers hebben ook nodig dat ze begrijpen hoe zich dat vertaalt naar optimale golfprestaties die blessures voorkomen. In mijn online trainingsprogramma’s ga je al deze mogelijkheden tegenkomen. Al duizenden golfers hebben de positieve effecten van Full Body Freedom en Fundamental Routines ervaren. Dus, tot op de yogamat? www.lpgolfperformance.nl 

Bijschrift foto: De Zonnegroet

Fotografie: Ralph Reniers

Outfit Liesbeth: Lululemon

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding