Joop Helderop (rechts) heeft de trofee van de Old Grand Dad in ontvangst genomen. (Foto Peter van Mens)
Joop Helderop (rechts) heeft de trofee van de Old Grand Dad in ontvangst genomen. (Foto Peter van Mens)

Joop Helderop beste

golfende grootvader


Joop Helderop heeft zich ontpopt als de beste golfende grootvader bij de Old Grand Dad-golfwedstrijden. Op de laatste dag deed hij nog een geslaagde greep naar de winst.

De lange reeks wedstrijden van de Old Grand Dad werd half augustus afgesloten op de baan van Crayestein Golf onder de rook van Dordrecht. Van rook was deze dag echter geen sprake, wel van een strakblauwe hemel en een stralend zonnetje. De spelers die de eindstrijd bereikten hadden al een lange weg achter zich. Liefst 120 clubwedstrijden, waarvan de beste zich plaatsten voor acht regiowedstrijden, die uiteindelijk weer leidden tot 91 golfers die aan de start stonden op Crayestein. Daar werd de felbegeerde titel verdeeld.

Dat kampioenschap belandde dus uiteindelijk bij Joop Helderop, die er op Crayestein een spectaculaire ronde uitgooide. Juist op het moment dat het moest speelde hij het rondje van z’n leven. Helderop ging rond in 92 slagen en verzamelde onderweg maar liefst 92 stablefordpunten. Dat ongebruikelijk hoge aantal van de golfer van de Oude Maas uit Rhoon was de concurrentie uiteraard te machtig. Wim Haazen van De Peelse speelde met 41 punten en 89 slagen eveneens een geweldige ronde, maar kwam dus tekort. André Passé van ’t Zelle legde met 40 punten knap beslag op de derde plaats. Arnold Gerrits noteerde weliswaar eenzelfde aantal punten, maar scoorde minder op de tweede negen. Er waren uiteindelijk liefst elf spelers die 36 punten of meer wisten te scoren.

Joop Helderop kwam in ieder geval thuis met een mooi verhaal voor zijn kleinkinderen. Hij mag zich dus een jaar lang de beste golfende grootvader van Nederland noemen.