Lars van der Vight: twee titels in paar weken. (Foto Golfsupport.nl)
Lars van der Vight: twee titels in paar weken. (Foto Golfsupport.nl)

Brabander wint naast Dutch Amateur Open ook NK Strokeplay

Van der Vight prolongeert titel

Lars van der Vight heeft een uiterst knappe prestatie geleverd door zijn titel in het Dutch Amateur Open te prolongeren. Op zijn thuisbaan de Eindhovensche was hij de sterkste in een play-off. Daarnaast voegde hij nog een mooie titel toe door even eerder al het NK Strokeplay op zijn naam te schrijven.

Een jaar geleden was de overwinning van Lars van der Vight nog een verrassende, nu stond zijn naam vooraf al bij de kanshebbers. Maar da’s altijd nog iets anders dan ook daadwerkelijk voor een tweede keer winnen. Van der Vight zit echter in een uitstekende fase van zijn loopbaan.

Tussen zijn vorige zege op de Eindhovensche en de huidige overwinning gebeurde er ook nogal wat met hem. Van der Vight trok naar de Verenigde Staten om te studeren aan de University of Texas, boekte tussendoor goede resultaten in toernooien én stond op de twee op Bernardus om deel te nemen aan het Dutch Open.

Deze zomer laat hij zien daarvan slechts een betere speler te zijn geworden. Eerst rekende hij op De Gelpenberg af met de concurrentie in het NK Strokeplay. En hoe. De voorsprong op nummer twee Kiet van der Weele bedroeg liefst vijf slagen. Dat was een titel die Van der Vight nog niet eerder had kunnen bijschrijven op zijn erelijst. En vervolgens was er dan die mooie prolongatie van zijn titel in het Dutch Amateur. Daarvoor moest hij na een birdie-birdie finish nog wel in een play-off afrekenen met clubgenoot Jack Ingham en de Italiaan Giovanni Manzoni. Alledrie eindigden ze in het tot 54 holes ingekorte toernooi op acht onder par.

De gevolgen van zijn succes blijven niet uit. Van der Vight bezet inmiddels op de wereldranglijst van de amateurs plaats 140, zijn hoogste klassering ooit.