Kouwenaar sterk in Zweden

Koen Kouwenaar heeft bijna optimaal gebruik gemaakt van een wildcard voor het Dormy Open in Zweden. De Brabander eindigde het toernooi van de Challenge Tour knap als derde.

Koen Kouwenaar heeft nog geen status op de Challenge Tour en is dus nog afhankelijk van invites en wildcards. Maar als je je laat zien zoals hij deed in Stockholm, dan kan die situatie snel veranderen.

Met een eerste ronde in 67 slagen deed de Nederlander meteen al bovenin mee, al moest hij wel iets terrein prijsgeven door in de twee rondjes daarna slechts één slag te winnen. Maar op de slotdag deed Kouwenaar weer bijzonder veel goed. Hij begon al met vier birdies in de eerste vijf holes en maakte daarmee meteen grote stappen. Uiteindelijk kon hij zelfs tien birdies noteren op zijn kaart, al stonden daar drie bogeys tegenover. Met een ronde zeven onder nestelde Kouwenaar zich even bovenaan, met zicht op een play-off. Maar eerst kwam de Zwitser Jeremy Freiburghaus nog voorbij en uiteindelijk ook de winnende Spanjaard Emilio Cuartero Blanco, die twee slagen minder nodig had dan de min dertien van Kouwenaar.

De Brabander kon zijn verblijf in Zweden meteen verlengen, want hij verdiende met zijn notering een startbewijs voor de Indoor Golf Group Challenge nabij Helsingborg.