Martijn & Jan Kees

Beste Martijn,

Sloeg de kalender om naar maart en zag dat op 27 maart de zomertijd begint. Dat is een onderwerp waar sommige mensen vlekken van in de nek krijgen omdat ze naar eigen zeggen dagenlang last van een jetlag hebben - van een uurtje tijdsverschil.

Laten we het maar over de positieve effecten hebben.

In de eerste plaats kunnen we vanaf eind maart weer negen holes spelen na het werk en vervolgens lekker wat eten in het clubhuis.

De start van de zomertijd betekent voor de honderdduizenden golfers dat de competitie weer gespeeld kan worden.

Twee jaar lang heeft covid-19 het onmogelijk gemaakt om mee te doen aan een van de grootste sportieve evenementen van ons land. Maar de vraag is natuurlijk wel of ‘de competitie’ niet een keer op de schop moet. Er zijn de laatste jaren wat veranderingen toegepast, maar zijn er nog meer denkbaar?

Hoe zit jij daarin? Laten we maar op de oude voet verdergaan? Gaan we het radicaal anders doen? En natuurlijk: wanneer mogen er in de hoofdklasse eindelijk ook pro’s meedoen?

Mooi voorjaar toegewenst.

Jan Kees

Beste Jan Kees,

Dat er nog altijd geen clubpro's mee kunnen doen aan de competitie snap ik oprecht niet. Als je nou toch wil dat de pro's betrokken zijn bij de club, dan is dit toch misschien wel de eenvoudigste stap? Samen met de competitieteams trainen, samen met de competitieteams spelen, samen met de competitieteams lachen, huilen en proosten op weer een mooie week. Ik hoop echt dat het er een keer van komt. En tegen de mensen die denken dat hun plekje in het eerste daarmee in gevaar komt zou ik willen zeggen: dat moeten we nog maar zien...de tijd dat u staat te oefenen, geeft de pro immers les en dat is niet per se goed voor je eigen spel...

Dat gezegd hebbende, moet de competitie op de schop? Laat me dat beantwoorden met een simpele wedervraag: waarom? Je ziet de laatste jaren dat het aantal divisies waarbij minder holes worden gespeeld groeit, en op sommige banen wringt het omdat de teams in een drukke periode flink beslag leggen op de baan, maar tegelijkertijd geeft het zoveel mensen zoveel plezier... misschien moeten we maar niet alles willen veranderen toch? De jaren twintig zijn toch al zo onrustig begonnen.

Laat al die duizenden de komende weken eindelijk weer eens lekker samen de baan in gaan.

Jou groet ik, al die spelers wens ik vooral veel plezier.

Geniet er van met zijn allen!

Martijn