IIn Belek werd ook het contract getekend met Millennium Golf. Van links naar rechts: Nadil Tosun, Reinier Boss, Önur Uygun en Aynur Söyleyici.
IIn Belek werd ook het contract getekend met Millennium Golf. Van links naar rechts: Nadil Tosun, Reinier Boss, Önur Uygun en Aynur Söyleyici.

In goede handen bij TUI

Het mogen dan pas de eerste stappen op de golfmarkt zijn, maar aan alles is te merken dat je bij TUI Golfreizen in goede handen bent. Voorproeven in Belek was in ieder geval bijzonder plezierig voor iedereen.

Bijzonder was het eerste rondje na aankomst in het Turkse golfmekka. De course van Carya is altijd een belevenis, maar zeker wanneer je bij daglicht begint en bij kunstlicht eindigt. Dankzij de vele lichtmasten langs de fairways en rond de greens is dat uitstekend te doen. Met recht een sensationele ervaring voor elke golfer.

Een andere baan die niet overgeslagen mag worden is de Cullinan Links Golf Club, een nieuwe loot aan de enorme boom van golfcourses in Belek. ,,Voor de Cullinan Course is de voormalige 27-holes baan van Titanic vernieuwd en uitgebreid tot een linkscourse met 36 holes: de Aspendos en de Olympos’’, vertelt Reinier Boss, productmanager golf van TUI. Daarvoor zijn zelfs ook enkele nieuwe holes aangelegd op een spectaculaire landtong tussen zee en rivier. ,,Het Cullinan Hotel is nog in aanbouw, dat gaat in juni open. Daar hebben we hoge verwachtingen van, want het grote voordeel is dat je zo de baan oploopt. Daarnaast geldt de all-inclusive formule ook in het clubhuis, en dat is een zeldzaamheid.’’

De Cullinan heeft een open karakter en ligt pal naast de zee. De baan mag dan wel nieuw zijn, de kwaliteit is nu al hoog. Ook hier is het overigens mogelijk in de avond te golfen. Van de in totaal 36 holes zijn er achttien verlicht.

En natuurlijk zijn er dan nog de vertrouwde banen in Belek, waar voor de golfliefhebber eigenlijk geen nee te koop is. De 27 holes van de Faldo Courses van Cornelia Diamond, en zeker ook de Montgomerie. Eigenlijk maakt het bijna niet uit welke baan je kiest, ze zijn allemaal de moeite waard.

TUI Blue Belek

TUI Golfreizen sloot in Belek ook een contract met Millennium Golf, waardoor starttijden gegarandeerd zijn. Bovendien kunnen golfers niet alleen zelf de banen kiezen, maar ook hun tijden. Een golfreis bij TUI Sports is altijd inclusief vlucht, greenfees, verblijf, privétransfer of huurauto, en is makkelijk zelf samen te stellen. Geen vooraf bepaalde pakketten, geen verplichte banen. De golfer kiest zelf dag, tijd en baan, waarbij er momenteel een keuze is uit liefst negen courses. Bij een weekpakket zijn standaard drie greenfees inbegrepen, maar dat aantal mag altijd worden uitgebreid.

Daarnaast is er een ruime keuze aan hotels, waaronder de eigen TUI hotels van Robinson en TUI Blue. TUI Blue Belek ligt aan het strand, met in de achtertuin de golfcourses binnen handbereik.