Golfreis

Een oude kameraad uit de journalistiek dacht ooit rijk te zullen worden met het organiseren van speciale golfreizen. Héél speciale golfreizen. Zo was een van zijn knotsgekke ideeën een golfrondreis naar/door de Verenigde Staten van Amerika. Golf spelen op topbanen als Pine Valley, Cypress Point, Pebble Beach, Winged Foot, Harbour Town en meer, luxueus logeren in vijfsterrenhotels en door de natuur toeren op een Harley Davidson net als de Easy Rider Dennis Hopper in de gelijknamige film.

Oude kameraad zag het helemaal zitten. Verder niemand. Hij drukte dan ook spoedig zijn snor in de golfreiswereld. Gemist wordt hij niet. Er is meer dan genoeg bedrijvigheid in deze bedrijfstak. Het krioelt van de bureaus die golfreizen van lange of korte duur aanbieden, alle ten behoeve van ons leger (van zowat een half miljoen) beoefenaars van het edele golfspel.

De behoefte aan golfreizen is dan ook groot. De smaken van het gebodene zijn dan weer zeer uiteenlopend. De een wil in een week alle dagen golf spelen, de ander wenst golf te combineren met cultuur of met zonnebaden, of met vissen op zee, of met competities om mooie prijzen, of met lekker eten en drinken.

En dan kan het ook nóg weer anders. Een lieve vriendin herinnert zich nog vaak de fijnste golfreis die zij jaren geleden maakte onder de titel: Golf-Safari-Wijn. Een geheel verzorgde groepsreis van een 20-tal mensen in Zuid-Afrika per autobus naar prachtige golfbanen, wildparken en wijngaarden. Zij ontmoetten nijlpaarden, olifanten en apen, scoorden af en toe een birdie, toostten op het mooie leven met een vonkelwijn en maakten vrienden voor het leven. Vriendin zou dit zo nog wel een keer willen doen.

Mogelijkheden voor een fijne golfreis zijn er evenwel legio. Deze speciale uitgave van Nationaal Golf Magazine staat er vol mee. Voor elk wat wils. Dikke portefeuille of smalle beurs. Alleen de golfrondreis door de USA op de Harley Davidson ontbreekt, maar we kunnen er weer op uit, bepakt met koffer en golftas. Spanje, Portugal, Cyprus, Gran Canaria, Tenerife, noem maar op en nog verder weg kan ook van alles. Golf in Nepal bijvoorbeeld. Bij de Himalaya liggen vier golfcourses.

Corona-restricties kunnen ons niet meer weerhouden eropuit te trekken. Te beginnen met een golftrip tijdens de wintertijd onder het Zuid-Europese zonnetje. Het is de hoogste tijd. Geniet ervan. Veel plezier en houd oog op de bal!

Leo van de Ruit
MediaRuit voor Journalistieke Producties
Samensteller van de Golfscheurkalender 2023