Afbeelding

Korver & Korver

Hi Mike

Eindelijk is het zover: je eerste slagen als professioneel golfer, als je op de tee staat van de Ain Sokhna Golfclub in Egypte. En ’eindelijk’ lijkt me wel degelijk de juiste kwalificatie. Dit zat natuurlijk al veel eerder in de planning, maar Covid heeft ook in jouw geval behoorlijk veel overhoop geschopt. Niet fysiek, maar wel in je leven als golfer.

Nu gebeurt het dan toch, op de Pro Golf Tour, in de Red Sea Ain Sokhna Classic. Niet direct een course en een plek waar het voor een vader heel makkelijk te doen is om langs te komen en getuige te zijn van een memorabel moment. Maar dat gaat ongetwijfeld nog komen, zoals dat in het verleden ook zo vaak is gebeurd.

Want op deze momenten denk ik nog weleens terug aan al die jaren waarin we eerst Nederland en later ook Europa doorkruisten. Samen op weg naar mooie toernooien, van Geijsteren tot Glimmen, van Southport tot Bordeaux, en van alles wat daar tussenin zat. Prachtig dat de droom nu dan echt uitkomt. Ik ben trots op de weg die je in de afgelopen pakweg vijftien jaar heb afgelegd. Maar hoe kijk je daar zelf op terug? En hoe voelt het daar nu in Egypte te zitten met meer jongens die diezelfde weg hebben afgelegd, en die je al tegenkwam vanaf dat ze pakweg 14, 15 jaar waren?

Succes en groeten,

je vader

Hi pa,

Daar sta ik dan. Zo ver van huis, maar toch zo op mijn plek. Het is inderdaad een prachtig avontuur geweest tot nu toe. We hebben natuurlijk samen, maar ik ook alleen, mooie dingen mogen meemaken. Vrijwel heel Europa heb ik doorgereisd, van toernooi naar toernooi. Al die ervaringen hebben mij beter gemaakt. Als mens en als golfer. Maar al die weken, al die toernooien in verschillende landen, al die rondes golf, hebben geleid tot dit moment. Het avontuur is nog steeds hetzelfde, maar het voelt als een nieuw begin. Het is ontzettend mooi dit te mogen doen in een land als Egypte, onder de brandende zon en midden in de woestijn. Ik mag nu ’echt’ beginnen.

Hoe gek als het natuurlijk is, zo ver van ons koude kikkerlandje, zo gewoon voelt het eigenlijk ook. Inderdaad, met dezelfde jongens als die ik al pakweg acht jaar tegenkom door heel Europa. Dat is eigenlijk wel heel bijzonder, dat we allemaal hetzelfde pad hebben gekozen, allemaal dezelfde droom, allemaal hetzelfde doel. In plaats van een gezamenlijke lunch na een oefenronde op een willekeurige baan in Nederland, zitten we hier nu in Sokhna, Egypte.

Maar aan het einde van de dag is dit natuurlijk waar ik voor leef. Waar ik elke ochtend mijn bed voor uit kom, en wat ik het allerliefste doe. Golfen. Of ik nou in Nederland, Engeland, Spanje of Egypte ben, deze sport is het mooiste dat er is. Ik kijk ontzettend uit naar het seizoen, naar mijn profdebuut in Egypte en naar alle andere mooie momenten die komen gaan. Ik kan alleen maar hopen dat we ook samen nog veel van dit soort momenten zullen meemaken!

Tot snel!

Mike