Davey Porsius vol focus aan het werk in Egypte. (Foto: Alps Tour Golf/ Federico Capretti)
Davey Porsius vol focus aan het werk in Egypte. (Foto: Alps Tour Golf/ Federico Capretti)

Nederlanders samen in play-off op de Alps Tour

Porsius en Keunen dichtbij zege

Davey Porsius en Lars Keunen waren de Nederlandse toppers tijdens het tweede toernooi van dit seizoen op de Alps Tour. Het duo maakte deel uit van het viertal spelers dat in een play-off mocht strijden om de winst in het Red Sea Little Venice Open. Vijftig procent kans bleek echter niet genoeg, want het was de Spanjaard Quim Vidal die de winst pakte.

De twee Nederlanders leverden aan de boorden van de Rode Zee een uitstekend toernooi af. Davey Porsius en Lars Keunen staken toch al in goede vorm, want een week eerder deden ze het ook al prima in het Ein Bay Open, eveneens in Egypte. Dat land begint overigens steeds meer een pleisterplaats te worden voor de Europese satelliettours, want ook de Pro Golf Tour strijkt daar inmiddels steevast neer in de eerste maanden van het jaar.

In het Red Sea Little Venice Open op de Sokhna Golfclub mengde Porsius zich meteen in de strijd bovenin. De 27-jarige speler van De Goyer opende met een stabiele ronde 68, waar Keunen nog twee slagen moest toegeven. Porsius manoeuvreerde zich met een ronde 65 in een positie waarin hij op de slotdag speelde voor de winst, iets wat Keunen met zijn tweede ronde in 66 slagen eveneens deed. In de slotronde was die zege halverwege ver weg voor Keunen, maar de speler van de Eindhovensche gooide er een fabelachtige tweede negen uit. Daarin toverde hij zes birdies op de kaart, waarmee hij tekende voor een score van 66. Dat was precies wat hij nodig had om zich in de play-off te mengen, waarvoor ook Porsius zich na een slotronde 69 plaatste. De twee kwamen uit op veertien onder par, net als Quim Vidal en de Egyptische amateur Issa Abou el Ela.

In die play-off ging de winst na drie holes naar de Spanjaard Vidal, die de zaak met een putt van vijf meter besliste. Precies in die putter zat de pijn van Porsius in die laatste ronde. ,,Ik kon geen putt in de hole krijgen. Op de veertiende chipte ik in voor birdie om aan de leiding te komen, en op zeventien had ik pech waardoor ik de birdie niet kon maken. Voor het overige heb ik echt goed gespeeld.’’ Ook in de play-off liet zijn putter het afweten. ,,Ik probeerde in de strijd te blijven, maar als je putts niet vallen, wordt het erg moeilijk.’’

In de ranking doet Porsius goede zaken na een achtste en een tweede plaats. Hij moet alleen Quyim Vidal en de Engelsman Jack Floydd voor zich dulden en maakt zo een uitstekend start van het seizoen. Geldt ook voor Keunen, die is terug te vinden op de zesde plaats.