Afbeelding

Succesvolle teaching pro’s

Waar zijn de passievolle en gedreven PGA-professionals? Die ambitieuze managers en vooruitstrevende activators binnen de vereniging of academie? Want het werk dat je doet is van essentieel belang om de toekomst van golf veilig te stellen. Jouw werk doet ertoe. Je hebt namelijk het potentieel, en de mogelijkheid, om grote positieve veranderingen te creëren. Maar wat betekent het om in de 21ste eeuw een legacy neer te zetten?

Mindful 

’Golf is mindful, gezellig en je zet zo 10.000 stappen.’ Zo wordt golf gepresenteerd op de cover van Happy in Shape. Al de gezondheidsvoordelen worden mooi verspreid. Ook met de inclusiviteit en duurzaamheid gaat het steeds beter. Maar de strategische pijler die de toekomst van succesvolle professionals en clubs ook zullen bepalen is nog ver te zoeken: fysiek. En ik nodig je echt uit, grijp deze mooie kans.

Verdubbeling omzet 

Recreatieve golfers stoppen niet omdat ze het niet meer leuk vinden. De grootste reden waarom zovele loyale en nieuwe golfers hun contributie opzeggen en ophouden met golflessen nemen is omdat ze pijn hebben. Het verlies van omzet en de hausse in opzeggingen door golfblessures wordt serieus onderschat. In landen zoals Canada, Amerika en de UK is het algemeen aanvaard dat een multimodale aanpak vereist is en dat zowel beleidsmakers als academieprofessionals specifieke fysieke training en educatie integreren om de golfprestaties van hun golfers te verbeteren. Daarmee vergroot de levensduur van de community en hebben ze als gevolg langer én meer actieve vitale leden. Daarmee positioneren zij zich ook als sportieve faciliteit. Dát trekt jonge frisse generaties aan. De nieuwe golfers (die bijvoorbeeld starten als gevolg van de Welcome To The Club campagne) willen graag geïnspireerd worden. Zij vinden de mentale en fysieke gezondheid van groot belang. Waar wacht je op?

Moeite doen

Als je het niet doet, zal het kostelijk zijn. Toch begrijp ik de drempel. Golffitness integreren in een lessenplan duurt (te) lang, is gecompliceerd of lastig. Er zijn twijfels over hoe je het nou moet aanbieden. Velen willen liever golfen dan tijd te spenderen aan blessurepreventie of golfspieren, of je voelt je niet zeker anderen te begeleiden met golffitness. Het organiseren en werven van deelnemers voor trainingen kost energie. En toch…

Oplossing 

Start met het voorbeeld te zijn. Verkondig niet alleen je visie, leef het! Ik zie maar weinig echt goede golffitnesstraining voorbijkomen. ?Dat vind ik niet leuk om te zeggen. Ik wil niet pessimistisch zijn of afbranden. Maar het is wel eerlijk. ?Verantwoordelijkheid nemen over jouw eigen mentale gezondheid, energielevels en dat jouw eigen fitness er bovenuit springt maakt dat je 10-0 voor staat in alles wat je doet in de academie. ?Ik help gemotiveerde teaching pro’s daar graag mee.?
Wat er aan de hand is

Toen ik het golfyoga/fitness model net ontdekte, toen ik in 2011 in California voor het eerst op TPI was, toen voelde dat voor mij allemaal zo normaal. Maar golffitness was voor de rest van de wereld een nieuw fenomeen en maar heel weinig golfers in Nederland wisten hiervan. Ik was toen in mijn enthousiasme van die ontdekking zo gedreven om die voordelen door te geven. En inmiddels is de markt zo veranderd. In een wereld waarin steeds meer mensen met golffitness zijn gaan werken, is er ook steeds meer bekendheid gekomen over hoe je langer, met meer plezier en beter kunt golfen, zonder uren aan de swing te sleutelen. Dit is mijn twaalfde jaar in de golfsector. Wat ik observeer is dat er innovatie nodig is om relevant genoeg te blijven.

Business advies

Maar waarom zou je business advies van een performance coach aannemen? Omdat ik de golfsport vanuit een uniek perspectief beleef, zie ik ook unieke kansen. Gaten die insiders als de norm accepteren. Sinds 2011 zet ik mij al in voor de uitbreiding en ondersteuning van een fitte golf community. Sindsdien heb ik enorm veel geconsumeerd, maar ook geproduceerd en zeker ook doorleefd. Geluisterd en geobserveerd. De beste golfers, zijn de beste atleten. Dat zeg ik al jaren. ?Natuurlijk ligt dit statement in de praktijk genuanceerd. ?Maar het is wel de kern van mijn visie.? Het zal je dan ook niet verbazen dat ik het super belangrijk vind om clubs en professionals te ondersteunen met educatieve clinics, seminars en zelfs persoonlijke coaching.

Ik nodig je uit. Ga over in actie. Wil je reageren, heb je een vraag? Of als je klaar bent om voor eens en voorlopig (want natuurlijk ga je je ontwikkelen) jouw legacy neer te zetten: stuur mij een dm via @lp.golf.performance of email info@lpgolfperformance