Lars van der Vight beste amateur

Voor Vince van Veen en amateur Lars van der Vight was het KLM Open op zaterdag eigenlijk al geslaagd. De twee overleefden de cut, en daarmee was het eerste doel gehaald. Van der Vight werd uiteindelijk de beste amateur in het veld, Van Veen eindigde als zeventigste.

Lars van der Vight kan terugkijken op een prachtig KLM Open, waarin hij regelmatig de neus tegen het venster duwde. Zoals in de tweede ronde, waarin hij moest zien de schade van de eerste dag weg te poetsen, toen de start wat shaky was. De Brabander toverde liefst acht birdies op de kaart, waar hij ook vijf bogeys moest noteren. Maar die drie onder was ruim voldoende om het weekend te halen.

Daarin won hij op zaterdag nog twee slagen om een respectabele positie in de stand in te nemen. Die kalfde op zondag een beetje af door een tweede negen met het karakter van een rollercoaster. Na louter parren op de eerste negen, toonde de kaart daarna ineens vijf bogeys en drie birdies, plus een enkele par. Zijn birdie op achttien bracht Van der Vight toch naar een totaal van level par en plaats 55. ,,Level par, daar was ik vooraf tevreden mee geweest. Ik ben nu ook echt wel blij’’, vertelde de 20-jarige amateur.

Hij verdiende ook de Robbie van Ervens Dorens Trofee voor de beste amateur. Mooi, vond Van der Vight. ,,Heel veel goede amateurs hebben die trofee al voor mij mogen winnen.’’

Vince van Veen speelde zijn beste golf op dag twee, en dat was het goede moment. Met zijn ronde twee onder par ging hij naar één onder voor het toernooi en daarmee haalde hij zelfs ruim de cut. De man uit Almere had het op de derde dag een stuk moeilijker. Hij leverde vijf slagen in, zakte wat weg in de stand, en kon vervolgens op zondag geen slag meer terugwinnen.

Opvallendste Nederlanders die de cut misten waren natuurlijk Darius van Driel en Wil Besseling. Van Driel maakte een slag te veel nadat hij zijn ronde 74 van dag één niet kon repareren. Besseling zat na de openingsronde juist wel aan de goede kant van de score met een ronde 71, maar op dag twee ging het helemaal mis. ,,Het is een beetje het verhaal van de laatste weken, maanden’’, vertelde Besseling. ,,Er gaan veel dingen goed, maar ik maak ook nog te veel fouten.’’