Wouter de Vries begroet zijn overwinning op Lauswolt. (Foto Beeldbankbert.nl / Bert van der Toorn)
Wouter de Vries begroet zijn overwinning op Lauswolt. (Foto Beeldbankbert.nl / Bert van der Toorn)

Teaching professional wil zich weer gaan richten op spelen

Wouter de Vries oppermachtig

Wouter de Vries drukte een flink stempel op het Lauswolt Open. Over twee ronden speelde hij zich ruimschoots weg van de concurrentie om uiteindelijk beslag te leggen op de eerste plaats in wat misschien wel zijn laatste toernooi was als teaching professional.

Wouter de Vries heeft een aardig rijtje prestaties op de golfcourse achter zijn naam staan. Hij maakte deel uit van het Nederlands team tijdens een WK, won het French Boys en German Boys, zegevierde twee keer in de ’klassieker’ van eigen bodem, de Voorjaarswedstrijd en maakte drie keer deel uit van de oranje afvaardiging naar het ELTK, het Europees Landen Team Kampioenschap. De gemeenschappelijke factor in al die prestaties? Ze dateren al van lang geleden.

De Vries gold jarenlang als groot talent, maar besloot in 2011 de overstap te maken naar het lesgeven en het zelf prestatief spelen op een lager pitje te zetten. Hij doceerde golf op de Wouwse Plantage, de Hoge Kleij, The Dutch en momenteel nog steeds op De Dommel. Maar ergens knaagde het blijkbaar nog, dat gevoel van een onvoltooide loopbaan. De inmiddels 35-jarige De Vries smeedde daarom het plan voor een terugkeer als spelend professional. En de overwinning op Lauswolt sterkte hem slechts in dat voornemen.

Het was ook indrukwekkend wat De Vries liet zien op de Friese bosbaan bij Beetsterzwaag. Hij opende met een ronde in 67 slagen en liet die een dag later volgen door een rondje met nog een slag minder. Totaalscore? Liefst dertien onder par. Daarmee was hij oppermachtig. Naaste belager Mike Korver kwam na rondjes 70 en 68 tot een totaal van acht onder, vijf slagen achter de ontketende De Vries. Daarachter gaapte nog een gat van vier slagen naar nummer drie Sven Maurits. Daarmee liet Wouter de Vries nog maar eens zien welke kwaliteiten hij nog altijd in huis heeft. Kwaliteiten waarmee hij zonder twijfel weer hoge ogen zal gooien als spelend professional.