Schöner Golf: een nieuwe golfbeurs op Elfrather Mühle bij Krefeld

Equipment
Alles zelf testen op de driving range kan bij Schöner Golfen. (Foto Klaus Volt)
Alles zelf testen op de driving range kan bij Schöner Golfen. (Foto Klaus Volt)

Op de Golf & Country Club Elfrather Mühle heeft begin augustus een nieuw golfevenement plaats: Schöner Golfen – De Golf & Country Show. Dit is een event in de open lucht, met een brede variatie in het aanbod. En voor Nederlanders altijd goed nieuws: de toegang is gratis.

‘Schöner Golfen’ is een ontmoetingsplaats voor leveranciers van golfuitrusting, golfreizen, diensten en accessoires met hun klanten, de golfers. Er zijn golfshops en pasdagen van Callaway Golf en TaylorMade. Daarnaast is Schöner Golfen ook een country & lifestyle beurs. Alle producten uit deze gebieden worden toegelaten. Exposanten melden zich nog steeds aan.         

De verscheidenheid van Schöner Golfen blijkt ook uit de bijzonder aandacht voor elektrische mobiliteit en duurzame energievoorziening. Dit deel van de beurs heet e-mobility Krefeld. Vertegenwoordigers van BYD, VinFast en Ora zullen aanwezig zijn. En wat is een betere plek om duurzaamheid te presenteren dan op een golfbaan? 

Overigens is de Golf & Country Club Elfrather Mühle niet onbekend met evenementen in de buitenlucht. Sterker, de bij Krefeld - pakweg tussen Venlo en Duisburg - gelegen baan is min of meer de ’geboorteplaats’ van openlucht golfshows. In 2021 en 2022 werden hier al openluchtgolfshows gehouden als ’Rheingolf on the Green’.

 De exposanten presenteren zich in witte pagodetenten rond de iconische driehonderd jaar oude molen en de negende green. Op de driving range en putting green praten mensen met elkaar en laten ze hun clubs perfect aanmeten om daarna te ontspannen met wijn, bier en koffiespecialiteiten - talrijke ligstoelen rond de negende green van de Elfrather Mühle bieden hiervoor de perfecte locatie. Van daaruit kunnen de deelnemers aan de ’Hole-In-One’ wedstrijd worden aangemoedigd, of na een bezoek aan de tenten kan men gewoon ontspannen. Bezoekers kunnen op blote voeten over een golf green lopen - een traktatie en een ervaring voor de voeten.

Schöner Golfen – De Golf & Country Show wordt gehouden van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus. En, zoals gezegd, de toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op de website www.schoener-golfen.de

Afbeelding
art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17