KLM Open 2023: Rowin Caron beste Nederlander

Tour
Rowin Caron voelde zich comfortabel op Bernardus, en dat resulteerde in een prachtige achtste plaats. (Foto Golfsupport.nl)
Rowin Caron voelde zich comfortabel op Bernardus, en dat resulteerde in een prachtige achtste plaats. (Foto Golfsupport.nl)

Rowin Caron stond in 2013 op De Kennemer nog vol trots naast Joost Luiten. De laatste als winnaar van het KLM Open, Caron als beste amateur in datzelfde toernooi. Tien jaar later loste Caron Luiten af als beste Nederlander in het eigen Open. Op Bernardus reikte de Brabander tot een uitstekende achtste plaats.

Hij was misschien van de Nederlandse deelnemers een beetje de vreemde eend in de bijt, de ’onbekende’ bij het grote publiek. Niet heel vreemd, want Rowin Caron presteert al enkele jaren vooral heel ver buiten Europa. Eerst op de Tour Latinoamérica en nu op de KornFerry Tour in de Verenigde Staten. Maar dat Caron veel in zijn mars heeft, demonstreerde hij nog eens in het KLM Open, waar nu iedereen zijn naam wel moet kennen.

De start was wat aarzelend met een ronde level par, maar daarna was Caron drie ronden lang onder par. En twaalf holes lang leek hij zich in de slotronde zelfs te mengen in de strijd om de winst. Maar die illusie spatte op de holes dertien en veertien als een zeepbel uit elkaar. Wat resteerde, was een prachtige achtste plaats, de vetste cheque uit zijn loopbaan én de invitatie om een week later deel te nemen aan het Porsche European Open, nabij Hamburg.

Dat hing uiteindelijk af van zijn putt op de achttiende, waar een plek in de top tien op het spel stond en daarmee automatisch een startplek in het eerstvolgende toernooi van de DP World Tour. ,,Belangrijke putt’’, wist Caron. ,,En ik ben blij dat ik hem maakte, want dat betekent inderdaad dat ik ook in Duitsland kan spelen.’’ Lachend: ,,Ik kwam eigenlijk voor een weekje terug naar Nederland, maar daar maak ik graag twee weken van.’’

Het  KLM Open smaakte in ieder geval naar meer. Zeker de slotronde, waarin Caron werd gekoppeld aan Luiten. ,,Dat was leuk’’, vond de 30-jarige Brabander. ,,Er liep lekker veel publiek mee.’’ In die setting deed Caron het uitstekend. Vier birdies brachten hem op negen onder, met de leiders op tien onder. ,,Ik kijk nooit naar leaderboards, maar op een gegeven zag ik er wel eentje. Dan zie je min tien aan de leiding en sta je zelf op een slag meer. Dan gaat het wel even door je hoofd dat je misschien wel kunt winnen. Maar daarna probeer je meteen weer te focussen op de volgende slag en gewoon te doen wat je de hele tijd doet.’’

De drie bogeys op de tweede negen hadden weinig met druk te maken, legde Caron uit. ,,De hele week heb ik goed staan putten, maar daar heb ik de lijnen gewoon even verkeerd gelezen. Maar gelukkig komt dat toch nog die birdie op achttien. Dat was wel heel erg lekker.’’

Rowin Caron in de laatste ronde. (Foto Golfsupport.nl)
art cover
Thaise surprise Trichat Cheenglab wint Big Green Egg Open
10 sep., 17:40
art cover
Captain Luke Donald komt met surprises in Team Europe voor Ryder Cup
5 sep., 14:57
art cover
Driver Anne van Dam breekt in play-off van Iers Open
4 sep., 18:54
art cover
Voor Mike Toorop telt op Pro Golf Tour alleen promotie
29 aug., 22:12
art cover
Zan Luka Stirn sterk op Stippelberg, Stan Kraai beste Nederlander
29 aug., 22:02
art cover
Encuentro onthult rol van golfmotivatie
29 aug., 21:49
art cover
Captain Suzann Pettersen heeft Europees team voor Solheim Cup rond
23 aug., 13:24
art cover
Nieuwe data voor het KLM Open: 20-23 juni
21 aug., 17:48