Logo nationaalgolfmagazine.nl
John Boerdonk glundert bij de uitreiking van een andere 'award', de trofee voor de landskampioen, die hij won met de Rosendaelsche.
John Boerdonk glundert bij de uitreiking van een andere 'award', de trofee voor de landskampioen, die hij won met de Rosendaelsche. ((Foto: golfsupport.nl/Jos Linckens))

John Boerdonk pro van het jaar

John Boerdonk is uitgeroepen tot professional van het jaar 2019. De pro van de Rosendaelsche verdiende die prijs vooral met zijn werk op en mét de club uit Arnhem. Daarnaast werd de Domburgsche verkozen tot golfbaan van het jaar.

John Boerdonk kreeg de prijs overhandigd tijdens het Nationaal Golf Congres, dat dit jaar op sportcentrum Papendal werd gehouden. De ervaren professional is de opvolger van Mark Reynolds, die een jaar eerder die onderscheiding nog in ontvangst mocht nemen tijdens de Golf Awards in Huis ter Duin. Dat evenement is echter ter ziele.

Boerdonk vestigde in het voorbije jaar vooral de aandacht op zich met zijn werk in de hoofdklasse. Hij begeleidde het eerste herenteam bij de rentree op het hoogste niveau meteen naar de landstitel. Opvallend daarbij was dat Boerdonk niet, zoals gebruikelijk, zes spelers meenam naar de wedstrijddagen, maar zelfs acht. Die speelden dan eerst een kwalificatieronde om zo tot het team te komen dat een dag later de wedstrijd speelde. Dat bleek uiteindelijk succesvol.

Daarnaast is Boerdonk natuurlijk al jarenlang de gedreven pro van de Rosendaelsche, terwijl hij daarnaast ook nog eens een actieve en leidende rol speelt in het project GolfTON, een initiatief van de Rosendaelsche, de Eindhovensche en de Noordwijkse, waarbij de laatste drie letters staan voor TalentOntwikkeling Nederland.

Tijdens het Nationaal Golf Congres werd verder de Domburgsche uitgeroepen tot beste golfbaan van 2019. Eerder waren er eind vorig jaar al awards uitgereikt aan Darius van Driel en Anne van Dam als golfer en golfster van het jaar. Koen Kouwenaar werd talent van het jaar, en Daphne van Houten kreeg de award voor disabled golfster van het jaar.

Een speciale prijs was er voor Bernardus. De nieuwe thuishaven van het KLM Open ontving die omdat het de eerste golfbaan is met een Michelin-ster. Die kreeg de baan voor het restaurant Noble Kitchen.

Meer berichten