KLM Open 2023: Knappe notering Lars van Meijel

Tour
Lars van Meijel heeft reden om te lachen. ,,Een fantastische week.’’ (Foto Golfsupport.nl)
Lars van Meijel heeft reden om te lachen. ,,Een fantastische week.’’ (Foto Golfsupport.nl)

Lars van Meijel nam op zondag tevreden afscheid van Bernardus. De baan die hij zó goed kent, maar waar hij er niet eerder in slaagde de cut te overleven in het KLM Open, had hem nu wél naar het weekend gebracht. Daarmee was de missie al geslaagd. Dat er uiteindelijk een heel knappe zestiende plaats uitrolde, maakte de week alleen maar mooier.

Op donderdag vreesde Lars van Meijel waarschijnlijk weer voor een herhaling van zetten, voor wéér een gemiste cut in het KLM Open. De start van de Brabander was niet goed. Hij leverde twee slagen in, en dat betekende dat er weer schade moest worden gerepareerd. Maar dat deed Van Meijel uiteindelijk uitstekend. Met name in de tweede en vierde ronde toonde hij zijn kwaliteiten.

Dat was zoals gezegd nodig ook, met name in die tweede ronde. Van Meijel toverde daarin liefst zes birdies op zijn kaart, en tegen slechts drie bogeys leverde dat voldoende winst op om de schifting te overleven. Een plaats in het weekeinde was veilig. Daarin volgde een heel steady rondje op zaterdag – zestien parren, één birdie, één bogey – maar had hij het een dag later pas écht naar zijn zin.

Die zondag toonde de Lars van Meijel die veel liefhebbers graag zien, de Lars van Meijel zoals de kenners weten dat hij kán spelen. In de eerste negen won hij al een slag omdat drie birdies voldoende waren om de twee bogeys te compenseren. Maar op de tweede negen was de man uit Best excellent. Drie birdies op rij, op twaalf, dertien en veertien, zorgden voor een snelle stijging op het leaderboard, waar Van Meijel zijn naam uiteindelijk terugzag op de zestiende plaats, liefst 32 plekken hoger dan hij de dag was begonnen. Dat was waarschijnlijk meer dan waarop Van Meijel zelf ook had gehoopt.

,,Na een slechte start op donderdag toch nog kunnen eindigen met een goed resultaat’’, analyseerde Van Meijel zelf kort en bondig. ,,Een fantastische week’’, vond hij, om meteen daarna het vizier weer te richten op de Challenge Tour, het niveau waarop hij dit seizoen normaal gesproken uitkomt. Daar zal de cheque van ruim 24 mille hem zeker van pas komen om het doel te verwezenlijken: een kaart veroveren voor de DP World Tour. Dat hij dat niveau aankan, liet Van Meijel op Bernardus weer eens zien.

art cover
Thaise surprise Trichat Cheenglab wint Big Green Egg Open
10 sep., 17:40
art cover
Captain Luke Donald komt met surprises in Team Europe voor Ryder Cup
5 sep., 14:57
art cover
Driver Anne van Dam breekt in play-off van Iers Open
4 sep., 18:54
art cover
Voor Mike Toorop telt op Pro Golf Tour alleen promotie
29 aug., 22:12
art cover
Zan Luka Stirn sterk op Stippelberg, Stan Kraai beste Nederlander
29 aug., 22:02
art cover
Encuentro onthult rol van golfmotivatie
29 aug., 21:49
art cover
Captain Suzann Pettersen heeft Europees team voor Solheim Cup rond
23 aug., 13:24
art cover
Nieuwe data voor het KLM Open: 20-23 juni
21 aug., 17:48