Op weg naar KLM Open 2023: Lars van Meijel is in vorm

Nieuws
Lars van Meijel eindigde zijn laatste drie toernooien in de top tien en steekt duidelijk in goede vorm. (Foto Golfsupport.nl)
Lars van Meijel eindigde zijn laatste drie toernooien in de top tien en steekt duidelijk in goede vorm. (Foto Golfsupport.nl)

Lars van Meijel mag ongetwijfeld terugkeren naar zijn ’achtertuin’ Bernardus. De Brabander is de meest prominente Nederlander op de Challenge Tour, en doet het daar de laatste tijd ook nog eens fantastisch. Van Meijel is in vorm en laat dat wekelijks zien.

Toegegeven, de start van Van Meijel in dit seizoen was wat aarzelend, maar zijn statistieken vanaf eind maart zijn indrukwekkend. De Brabander speelde sindsdien vier toernooien, miste geen cut en eindigde de laatste drie events zelfs in de top tien. De scores die Van Meijel daarbij produceert spreken ook al tot de verbeelding. Zestien slagen onder de baan in India, veertien onder par in Abu Dhabi en twaalf lager dan het baangemiddelde in de UAE Challenge, ook al in Abu Dhabi. Dat zijn rapportcijfers waarmee je kunt thuiskomen.

Opzienbarend was ook de laatste ronde van de Eindhovenaar in de Abu Dhabi Challenge. Van Meijel sloot af met een geweldige score. “Een dag waarop alles mijn kant op viel”, blikt hij terug. “Een front nine van 34 (-2) en een back nine van 29 (-7) voor een ronde van 63 slagen, negen onder de baan! De hole leek wel zo groot als een emmer de laatste 9 holes. Die score op Abu Dhabi Golfclub neemt niemand mij meer af.”

Van Meijel miste in acht starts twee keer de cut, maar was opvallend genoeg in geen enkel toernooi boven par. In de ranking van de Challenge Tour is hij de laatste weken behoorlijk omhooggeschoten. Van Meijel staat inmiddels al op de tiende plaats en – het is weliswaar nog vroeg in het seizoen, maar toch – dat is ruim voldoende om voor volgend seizoen een volle kaart op de DP World Tour te verdienen.

Eigen land

Zo’n positie was in het verleden weleens aanleiding voor spelers om het KLM Open dan te laten voor wat het was, en wél op de eigen Tour te spelen. Op die manier werd niet het risico gelopen kostbare punten te missen en plekken op de ranking te verspelen. Maar het lijkt er niet in te zitten dat Van Meijel kiest voor de Copenhagen Challenge, die gelijktijdig met het Open op Bernardus wordt gespeeld. Sterker, met een week eerder nog de B-NL Challenge op het programma kan Van Meijel gewoon even een paar weken in eigen land blijven. Dat evenement van de Challenge Tour wordt namelijk afgewerkt op de Twentsche.

Voordeel voor Van Meijel is dat hij de baan van Bernardus kent als zijn broekzak. Beide jaren in Cromvoirt wist hij ook de cut te overleven. Maar Van Meijel weet als geen ander dat ook dat geen enkele garantie biedt. “Uiteindelijk moet je die bal toch gewoon van A naar B slaan. Doe je dat niet, dan wordt het toch lastig, ook al ken je de baan nog zo goed.”

art cover
De droomreis van Matthieu Pavon
8 feb, 20:30
art cover
Groeiend verzet bij spelers PGA Tour tegen genadige terugkeer LIV-gangers
8 feb, 17:38
art cover
Golfen met aanvaarding: omarm de onvoorspelbaarheid op de golfbaan
6 feb, 12:53
art cover
Costa Navarino zet Griekenland op de kaart als golfbestemming: een paradijs vo..
18 jan, 09:13
art cover
De échte parels van Mallorca? Zonder twijfel Alcanada en Pula Golf.
18 jan, 09:08
art cover
Quinta do Lago heeft álles wat je kan wensen: een blauwdruk voor perfectie
18 jan, 09:06
art cover
CEO Sean Moriarty wil altijd nóg beter: 'Quinta do Lago is nooit klaar'
18 jan, 08:58
art cover
Samanah Golf in Marokko: met recht een oase in de woestijn
18 jan, 08:50