Hoge nummers nekken Mike Toorop

Tour
Mike Toorop lijkt op Infinitum te hopen op hulp van boven. Maar die kwam niet. (Foto Golfsupport.nl)
Mike Toorop lijkt op Infinitum te hopen op hulp van boven. Maar die kwam niet. (Foto Golfsupport.nl)

Mike Toorop was de verrassende Nederlander in de finale van de Qualifying School. De man van de Pro Golf Tour manifesteerde zich uitstekend in de eerdere fase, maar zat er op Infinitum Golf nooit lekker in. Hoge nummers op de kaart nekten uiteindelijk de Noord-Hollander.

Mike Toorop kon de eerste fase van de Qualifying School overslaan, met dank aan zijn hoge eindpositie in de ranking van de Pro Golf Tour. Daar eindigde de Noord-Hollander als zevende, net buiten de top vijf die hij zo graag wilde. Toorop liet dit jaar al eerder weten dat hij eigenlijk maar één doel had, en dat was de Pro Golf Tour achter zich laten. Daar is hij uiteindelijk verdomd dichtbij gekomen, maar ook in de herkansing lukte het niet. Al zal Toorop komend jaar waarschijnlijk best kansen krijgen zich te laten zien op de Challenge Tour.

Maar goed, hij wilde meer dan ’kansen’, dat was duidelijk. Zijn prestatie in de tweede fase op Desert Springs Golf Club was veelbelovend. Met vier goede ronden onder par en een totaal van dertien onder par eindigde Toorop daar als zevende. Dat gaf vertrouwen voor de grote finale op Infinitum Golf. Maar daar kwam Mike Toorop nooit echt in zijn spel.

De eerste ronde leverde al een flinke deuk in het zelfvertrouwen op. Toorop tekende uiteindelijk voor een ronde 74, drie boven de baan. Hij opende op de Lakes Course, waar na vier dagen ook de twee finaleronden zouden worden gespeeld. Op de Hills Course was een dag later de start desastreus. Al op de tweede hole ging het helemaal fout, en toen de stofwolken waren opgetrokken prijkte er achter de par 5 voor Toorop een score van twaalf slagen. Dat is fataal in het circus van de Qualifying School, waar echt elke slag telt en je je slechts weinig fouten kunt veroorloven. Toorop haalde nog wel iets terug, maar wist natuurlijk heel goed dat je na twee dagen met een totaal van plus acht kansloos bent voor succes.

Het tekende de knokker in de West-Fries dat hij in ronde drie revanche nam en liet zien dat hij wel degelijk een uitstekend golfer is. Die ronde vier onder par was wat hij eigenlijk elke dag nodig had gehad, maar die in dit geval slechts een beetje troost betekende. In zijn slotronde, in de jacht om heel laag te gaan en zo misschien nog de cut te halen, stonden er opnieuw hoge getallen op de kaart: een acht op de par 5-zevende en een dubbel op negen. Dan is je rol uitgespeeld.

art cover
De droomreis van Matthieu Pavon
8 feb, 20:30
art cover
Groeiend verzet bij spelers PGA Tour tegen genadige terugkeer LIV-gangers
8 feb, 17:38
art cover
Golfen met aanvaarding: omarm de onvoorspelbaarheid op de golfbaan
6 feb, 12:53
art cover
Costa Navarino zet Griekenland op de kaart als golfbestemming: een paradijs vo..
18 jan, 09:13
art cover
De échte parels van Mallorca? Zonder twijfel Alcanada en Pula Golf.
18 jan, 09:08
art cover
Quinta do Lago heeft álles wat je kan wensen: een blauwdruk voor perfectie
18 jan, 09:06
art cover
CEO Sean Moriarty wil altijd nóg beter: 'Quinta do Lago is nooit klaar'
18 jan, 08:58
art cover
Samanah Golf in Marokko: met recht een oase in de woestijn
18 jan, 08:50