Column: Martijn & Jan Kees

Amateurs
Afbeelding

Hallo Jan Kees

Enkele weken geleden was ik voor een reisverhaal in Golfers Magazine golfen in Wales. Hoewel ik enorm fan ben van golfen in Groot-Brittannië was het voor mij voor het eerst dat ik in deze regio was. Ik moet zeggen: als ik al ergens spijt van had, dan was het dat ik er nog niet eerder was geweest. De regio Bridgend herbergt binnen een half uur rijden vier van de beste banen van het land en net als in Engeland, Schotland en Ierland het geval is, ademt alles golf. In de kroeg krijg je van wildvreemden dat vraag waar je gespeeld hebt, de taxichauffeur heeft nog wel een tip voor je, en op het vliegveld beginnen ze bij het innemen van je bagage nog over golf. Ik hou ervan. Dat de kans op een nat pak aan de overkant van de Noordzee groter is dan in het zuiden van Europa neem ik voor lief. 

Overal op de wereld vind je prachtige golfbanen, maar de UK blijft voor mij de favoriet. Sluit jij je daarbij aan of heb jij andere bestemmingen waar je golfhart sneller van gaat kloppen?

Groet, 

Martijn

Hey Martijn,

Eerlijk gezegd vind ik het moeilijk. Jouw verhalen over Wales zijn van dien aard dat je bij wijze van spreken morgen – of beter: vandaag – de auto vollaadt met golfspullen en subiet door de kanaaltunnel naar Wales rijdt.

Ik heb in de loop der jaren ervaren dat golfers, waar dan ook ter wereld, graag met mensen van elders willen spelen. Eigenlijk heb ik nooit meegemaakt dat men de neus voor Nederlandse golfers ophaalde. Misschien op enkele clubs in Frankrijk waar men soms buitengewoon elitair en irritant gedrag kan vertonen.

In Groot-Brittannië en Ierland kun je overal met genoegen spelen. Mee eens, maar ik vind het jammer dat Zweden met zijn 450 banen zo vaak over het hoofd wordt gezien. Sportief volk, gastvrij en mooie courses. Soms héél mooi en héél duur, maar meestal vrij goedkoop en zo heerlijk om te spelen. En dan heb je in de zomers – vaak veel mooier dan bij ons – het voordeel dat het lang licht is.

Akkoord, het is een beetje lang rijden, maar dan heb je ook wat. Kun je trouwens nog een tussenstop in Denemarken maken ook.

Tot snel,

Jan Kees

art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17