CEO Sean Moriarty wil altijd nóg beter: ‘Quinta do Lago is nooit klaar’

Golfreizen
Padel op de hypermoderne The Campus, een sportfaciliteit waar je alles kunt vinden.
Padel op de hypermoderne The Campus, een sportfaciliteit waar je alles kunt vinden.

Genietend nipt Sean Moriarty aan zijn wijn. De lunch in het restaurant van The Campus op Quinta do Lago is even een rustmomentje voor de CEO van het immense golfresort. Het werk, zegt hij, is nooit af. Quinta do Lago is altijd in ontwikkeling. Maar perfectie lijkt steeds dichterbij te komen.

Met plezier en passie praat Sean Moriarty over zijn werk. De Ier is sinds 2016 als CEO aan Quinta do Lago verbonden en in de achterliggende jaren heeft hij zaken soms rigoureus aangepakt. Zo heeft hij zich onder andere mogen bezighouden met plan voor de ontwikkeling van Quinta do Lago naar het 50-jarig jubileum. Daarbij is er veel gerealiseerd.

,,De grootste verschuiving in het resort in het algemeen was ons publiek’’, vertelt Moriarty. ,,Dat publiek was heel erg hetzelfde. Het waren vooral voor golfliefhebbers van eind zestig, begin zeventig die met pensioen wilden en veel geld hadden. Maar Quinta do Lago is niet langer een bestemming voor die groep. Meer dan tachtig procent van de kopers in de laatste jaren zijn eind veertig, begin vijftig. Ons drukste vastgoedjaar was tijdens COVID en toen ging het helemaal los omdat mensen hier tijdelijk kwamen tijdens de lockdowns, verliefd werden op de plek en hier wilden wonen.’’

The Campus

,,Tijden veranderen’’, vervolgt hij. ,,We moesten voor die mensen zorgen, we moesten ze deel laten uitmaken van onze gemeenschap.’’ Dat was ook de reden waarom er vele miljoenen werden geïnvesteerd in The Campus: een enorm sportcomplex met faciliteiten van topniveau. Een complex waar die nieuwe, jongere generatie zich zou thuisvoelen. En The Campus heeft nagenoeg alles. Tennisbanen, prachtige padelbanen, een gym, mountainbikes, een zwembad en een voetbalveld waar de beste spelers van de wereld zich laten zien. Ook Ajax was hier om zich in de winterstop voor te bereiden. Een gesigneerd shirt van Dusam Tadic hangt als stille getuige aan de muur.

Het centrale restaurant is smaakvol ingericht, maar ademt met allerlei relikwieën aan de muur toch de sfeer van een sportbar. ,,Nu is het rustig’’, zegt Moriarty, terwijl hij om zich heen kijkt. ,,Maar als je hier vanavond om half zeven komt, zit het bomvol met een heel ander publiek dan je hier ’s ochtends ziet.’’

Dat, stelt hij, was de eerste grote verandering. De volgende was de grote focus op het eten, de restaurants en de ontwikkeling daarvan. ,,Het gaat om continu willen verbeteren. We veranderen onze menu’s vier tot zes keer per jaar. Veel van onze activiteiten zijn nu ook meer gericht op gezinnen. Je kunt nu jonge kinderen meenemen en actief zijn. Daarom hebben we ook meer gewerkt aan de educatieve kant.’’


Het uitzonderlijk goede steakhouse Bovino, sfeervol en met een verrukkelijke kaart. - Vasco Célio

Maar Moriarty beseft heel goed hoe het werkt. ,,Golf is onze belangrijkste pijler, en die zal altijd de basis blijven vormen van het resort. Ook daar willen we stappen maken. We bouwen door aan onze Golfacademy, bouwen aan onze lidmaatschappen, ook al zijn die nu waarschijnlijk maximaal. We hebben een wachtlijst van honderd mensen voor onze vier lidmaatschappen. Misschien moeten we daar ook eens naar kijken.’’

De groei van Portugal als golfbestemming is groot, vertelt Moriarty. ,,Maar de groei van Quinta do Lago in de afgelopen jaren is enorm.’’ Dat heeft te maken met het veranderde karakter. Quinta do Lago is nu meer getransformeerd in een allround bestemming. ,,Precies dat’’, beaamt Moriarty. ,,Een allround bestemming voor verschillende leeftijdsgroepen. Voor generaties. We hebben mensen die hier twee, drie weken achter elkaar komen en het resort niet verlaten.’’

Het doel van het plan richting het vijftigjarig jubileum – dat overigens al in het najaar van 2022 plaatshad – was voorbereiden op de toekomst. ,,En we zijn voorbereid’’, zegt Moriarty stellig. ,,We bevinden ons nu in een veel betere positief en we blijven ons voorbereiden. Want we kunnen nu niet zeggen: hier zijn we, en 85 procent van onze kopers zijn eind veertig. Prima. Nee, want die mensen zijn binnenkort zestig. Het is nooit af. Het is nooit klaar.’’

Het uitzonderlijk goede steakhouse Bovino, sfeervol en met een verrukkelijke kaart.
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17
art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30