Vijftien Nederlanders in het KLM Open 2023

Golftour
Mike Toorop werd als laatste Nederlandse speler toegevoegd aan het deelnemersveld. (Foto NGM / Eric Korver)
Mike Toorop werd als laatste Nederlandse speler toegevoegd aan het deelnemersveld. (Foto NGM / Eric Korver)

De golfliefhebber die in het KLM Open 2023 graag Nederlandse spelers wil volgen, heeft keuze zat. Deze week liep het aantal spelers van eigen bodem nog verder op. Na de bevestiging dat ook de jonge pro Mike Toorop zijn opwachting maakt, telt het deelnemersveld nu vijftien Nederlanders. Dat is er één meer dan vorig jaar.

Het vijftiental wordt uiteraard aangevoerd door tweevoudig winnaar Joost Luiten, dit seizoen vooralsnog de meest succesvolle landgenoot op de DP World Tour. Luiten staat dankzij onder meer drie derde plaatsen dit seizoen in de top-25 van de Race to Dubai. Luiten is dus in vorm en een Joost Luiten die lekker in z’n vel zit, is altijd een speler die je in de gaten moet houden. Plezier om naar te kijken bovendien.

Ook de andere drie Nederlandse spelers met een tourkaart voor de DP World Tour zijn er op Bernardus Golf in Cromvoirt natuurlijk bij: Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing. Laatstgenoemde stond vanwege een nekblessure een aantal weken aan de kant. Hij maakte vorige week in Engeland zijn rentree in het Europese kwalificatietoernooi voor het US Open. Dat leverde weliswaar geen sportief succes op, maar evenmin fysiek ongemak zodat de lichten voor het KLM Open op groen gingen.

Wildcards

Uit de lagere divisies van het professionele Europese golf krijgen Lars van Meijel, Vince van Veen, Rowin Caron, Davey Porsius, Mike Toorop, Dario Antonisse en Sven Maurits de kans op dit hogere podium. Met een 22e plaats was Vince van Veen afgelopen week in de B-NL Challenge op de Twentsche Golfclub de beste Nederlander.

Van Meijel, Van Veen en Porsius komen dit seizoen uit op de Challenge Tour, het tweede niveau van Europa. Toorop en Antonisse spelen op de Pro Golf Tour, waar Toorop al langere tijd constante resultaten boekt. Antonisse keert terug van een lange afwezigheid door een blessure en een daaropvolgende operatie. Rowin Caron, die dit jaar op de Korn Ferry Tour in Amerika speelt, heeft ook een wildcard gekregen.

Vier Nederlandse amateurs maken hun opwachting in de 103de editie van het KLKM Open, een van de oudste toernooien op de DP World Tour: Jerry Ji, Jack Ingham, Lars van der Vight en Denny Kloeth. Van dat kwartet deden Ji en Ingham ook mee in 2022.

Beste Nederlander

Vorig jaar telde het deelnemersveld van 156 spelers veertien Nederlanders, van wie er vijf op vrijdag de cut haalden. Joost Luiten was in 2022 na vier dagen met 43ste plaats de beste Nederlander.

Van de vooraf aangekondigde spelers ontbreekt Nicolai Højgaard. De Deen, die afgelopen meedeed aan het US PGA Championship in de Verenigde Staten en 50ste werd, heeft de kans gekregen om de komende weken in Amerika te spelen en besloot na overleg met toernooidirecteur Daan Slooter daarvoor te kiezen.

art cover
Leo van de Ruit (1947-2024): Liefhebber tot in elke vezel
6 mei, 21:25
art cover
Routines: geheim van consistent golfen
30 apr, 11:08
art cover
Zakelijke netwerken samen de grootste
19 apr, 09:00
art cover
Column: Martijn & Jan Kees
19 apr, 09:00
art cover
De mooie comeback van Matteo Manassero
15 apr, 09:00
art cover
Links Valley al voor vijfde keer op rij de beste 9-holes golfbaan van Nederland
13 apr, 09:00
art cover
Aydan Verdonk: verstand boven kracht
10 apr, 11:19
art cover
Vince van Veen maakt volwassen keuzes
10 apr, 11:17