Jorge Campillo kopje onder in KLM Open, Pablo Larrazábal nieuwe leider

Tour
Rowin Caron is met vijf onder na drie dagen bezig aan een uitstekend KLM Open. (Foto Golfsupport.nl)
Rowin Caron is met vijf onder na drie dagen bezig aan een uitstekend KLM Open. (Foto Golfsupport.nl)

Op dag drie van het KLM Open ging leider Jorge Campillo kopje onder en één van zijn landgenoten kwam bovendrijven. Pablo Larrazábal begint zondag met een slag voorsprong aan de laatste achttien holes.

Een triple bogey op hole acht, uit het niets. Campillo moet ervan zijn geschrokken. Tot dan was er namelijk weinig aan de hand. De Spanjaard, die op de eerste dag het fundament legde voor zijn hoofdrol in dit toernooi, stond op een gegeven moment zelfs vijf slagen los. Maar die triple bogey bracht de achtervolgers plots weer een stuk dichterbij. Uiteindelijk zelfs langszij.

Hier en daar kwam Campillo vervolgens een paar keer goed weg. Maar niet op hole zeventien. Weer op een par-3 sloeg hij de bal opnieuw in het water (twee keer zelfs) en weer leidde dat tot een zure triple. Campillo viel terug naar -6 en zelfs uit de top tien.

Aan het einde van de rit was de nationaliteit van de leider in het toernooi nog wel van Spaanse komaf, maar wel met een andere naam: Pablo Larrazábal. De temperamentvolle Spanjaard, die nog niet zo lang geleden ook al in Zuid-Korea won, profiteerde met een ronde 67 en staat na drie dagen op -10.

Met spelers als Rasmus Højgaard (-9), Adrian Otaegui (-9) en Adrian Meronk (-8) nog dicht in de buurt, kan ook Larrazábal zich uiteraard nog niet rijk rekenen.

Support

Helaas behoorde Joost Luiten vandaag al snel niet meer tot de achtervolgers. Met de Nederlander wilde het opnieuw, na een moeizame dag gisteren, niet vlotten.

De eerste birdie viel pas op hole 15, door Luiten enigszins cynisch begroet met een enkele vuistbewegingen in de lucht. Die had hij nodig om een eerdere bogey weg te poetsen. Met level par schoot Luiten niets op.

,,Ik sloeg de ballen niet dichtbij genoeg, dan wordt het vrij lastig. Ik geloof absoluut nog in een goed resultaat, want als de putts morgen vallen, kan ik hier zeker heel laag gaan. Ik hoop dat ik het kan laten zien aan het publiek, want de support hier is fantastisch.’’

Caron: vertrouwen

Luiten staat na drie dagen in de top vijftien en met -5 gelijk met Rowin Caron. Mocht laatstgenoemde die positie morgen consolideren, dan is dat een resultaat waarmee hij meer dan tevreden kan zijn. Toch had de 30-jarige Brabander, die op de KornFerry Tour in Amerika speelt, wel wat op zijn spel aan te merken. ,,Ik miste veel ballen aan de verkeerde kant van de greens. Maar ik heb vertrouwen in mijn korte spel. En putten gaat goed. Ik zie de lijnen. Mentaal zit ik er ook goed in.’’

Mooie momenten

De vier andere Nederlanders konden om verschillende redenen met opgeheven hoofd van de baan stappen. Voor Lars van der Vight kan het KLM Open echt niet meer stuk. De enige overgebleven Nederlandse amateur speelde voor de tweede keer deze week en tweede opeenvolgende dag onder par. Hij duelleert morgen met de Chinees Wenyi Ding om de Robbie van Erven Dorens Trofee, de prijs voor de beste amateur in het KLM Open. Van der Vight geniet met volle teugen. ,,Dit zijn de mooie momenten, zeker om als amateur met de tourspelers mee te spelen. Vanaf de tee was ik niet altijd even goed, maar mijn putten was super. Ik wil graag beste amateur worden, maar het is niet echt iets waar ik mee bezig ben.

Wanneer ik professional word? Aan het einde van volgend jaar. Ik ben pas twintig en vind niet dat ik als amateur al alles heb bereikt.’’

Patroon

Daan Huizing, die met level par binnenkwam, had begin deze week nul verwachtingen en gaat morgen in elk geval met cheque en punten naar huis. Hij bespeurde na zijn ronde een terugkerend patroon. ,,Steeds zijn de eerste twaalf holes best wel sterk. Met dit keer een bonus op hole 10 door lange putt van een meter of twintig. Maar op een gegeven moment stokt het even en wordt het qua swing iets minder. Als je hier niet op de fairway ligt, ben je meteen in de problemen. Dat kan beter’’, aldus Huizing, die zich qua score in het gezelschap bevindt van Lars van Meijel. Vince van Veen had een mindere dag en staat met +4 laag in het klassement, maar voor een speler met een kaart voor de Challenge Tour is dat allesbehalve een schande.

art cover
Thaise surprise Trichat Cheenglab wint Big Green Egg Open
10 sep., 17:40
art cover
Captain Luke Donald komt met surprises in Team Europe voor Ryder Cup
5 sep., 14:57
art cover
Driver Anne van Dam breekt in play-off van Iers Open
4 sep., 18:54
art cover
Voor Mike Toorop telt op Pro Golf Tour alleen promotie
29 aug., 22:12
art cover
Zan Luka Stirn sterk op Stippelberg, Stan Kraai beste Nederlander
29 aug., 22:02
art cover
Encuentro onthult rol van golfmotivatie
29 aug., 21:49
art cover
Captain Suzann Pettersen heeft Europees team voor Solheim Cup rond
23 aug., 13:24
art cover
Nieuwe data voor het KLM Open: 20-23 juni
21 aug., 17:48