Voor Darius van Driel komt met winst in Kenia een droom uit

Tour
Darius van Driel als trotse winnaar van het Magical Kenya Open. (Foto X/DP World Tour)
Darius van Driel als trotse winnaar van het Magical Kenya Open. (Foto X/DP World Tour)

Darius van Driel heeft zich geschaard in het selecte gezelschap van Nederlandse winnaars op de DP World Tour. De golfer uit Leidschendam zegevierde op knappe wijze in het Magical Kenya Open. Daarmee kwam een droom uit voor Van Driel, die niet alleen een mooie cheque incasseerde, maar zich de komende jaren ook geen enkele zorg meer hoeft te maken over zijn speelrecht.

De bodem in Kenia is Nederlandse golfers blijkbaar goed gezind. Eerder zegevierde de inmiddels overleden Jan Dorrestein daar al tweemaal, terwijl ook Maarten Lafeber in Kenia een keer de sterkste was. Nu was dat dus weggelegd voor Darius van Driel, die het seizoen al goed begonnen was, maar op de Muthaiga Golf Club bij Nairobi alles op z’n plek zag vallen.

Van Driel (34) was vanaf dag één de leider na zijn openingsronde van vijf onder par. Die positie hield de Leidschendammer de dagen daarna vol. De laatste ronde ging hij in als gedeeld leider met de Spanjaard Manuel Elvira. Niet hij was zijn grootste concurrent in die slotronde, maar de Engelsman Joe Dean en een andere Spanjaard: Nacho Elvira, inderdaad de broer van Manuel. Die twee wonnen allebei vier slagen op de tweede negen, maar dat was niet voldoende om Van Driel te achterhalen. Met een eagle op tien, twee birdies en een bogey op die tweede negen hield Van Driel de marge in stand om uiteindelijk met een totaal van veertien onder en twee slagen voorsprong te winnen.

,,Dit betekent heel veel... het is een droom die uitkomt’’, zei een emotionele Van Driel na afloop. ,,Als kind droom je op de putting green: ‘dit is voor een overwinning op de Challenge Tour’ of ‘dit is voor een overwinning op de DP World Tour’. Nu is het eindelijk zover, het is waar je altijd van droomt. Ik was rustig, maar toen de laatste putt erin ging, voelde ik de emoties. Ik had nooit gedacht dat het zo hard zou aankomen, maar dat deed het wel.’’

Van Driel verdiende de volle mep van 500 punten plus een cheque van bijna vier ton, zijn grootste prijs ooit op de DP World Tour. Daarmee verdiende hij in één klap meer dan de laatste jaren in een volledig seizoen. Wat dat betreft was het seizoen 2022 het vetste voor Van Driel, toen hij iets meer dan 316.000 euro verdiende. Nu staat de teller al over het half miljoen. Op de ranking steeg Van Driel met stip naar de zesde plaats.

art cover
Korver & Korver
10 apr, 11:16
art cover
Column Leo: Andere koek
10 apr, 10:59
art cover
Top 25 beste golfbanen van Nederland 2024
10 apr, 10:53
art cover
Golfers Choice: Bernardus Golf lost de Haagsche af als beste golfbaan van Nede..
10 apr, 10:52
art cover
DP World Tour: Nederlands trio op tik
10 apr, 10:47
art cover
Voor alle golfers: investeer in breinkennis
10 apr, 10:45
art cover
De Pin High Zomertoppers zijn er weer! De beste golfdeals voor deze zomer
8 apr, 15:30
art cover
Reset je spierstelsel met MAT®, het geheime wapen van Bryson DeChambeau!
8 apr, 15:27